5 новогодишни обещания, които НЕ трябва да казвате

Свързани с по-здравословния начин на живот

5 новогодишни обещания, които НЕ трябва да казвате

Новата година е зад ъгъла, но вероятно повечето от нас мислят за това какво ще облекат на празниците, вместо за новогодишните решения, които ще вземат. Все пак много хора взимат новогодишно решение за по-здравословен начин на живот, без значение дали става въпрос за здравословно хранене или повече тренировки, или и двете. Докато мислите за какво искате да промените през новата година, напълно изключете тези 5 неща от списъка си:

  1. Да спрете да се храните напълно

    Ако вашето решение е свързано с по-здравословно хранене, сега е моментът да решите какво можете да изключите от менюто си. Това обаче в никакъв случай не означава да спрете да се храните изобщо. Повечето жени обичат сладкиши, шоколади, торти и т.н. Ако десертът всяка вечер е традиция, а следобеда ви не може да мине без нещо за хапване, това е проблем. Спрете да го правите през новата година, но все пак продължавайте да се глезите с малко сладко от време на време. Например два пъти в седмицата.

  2. Да тренирате всеки божи ден

    Обещанието да ходите по-често в залата е страхотно! Но трябва да поставите границата, особено ако ще бъдете начинаещи в това занимание. Разбира се, трябва да бъдете мотивирани и да сте поставили летвата високо, но също така трябва да знаете възможностите си. Ако се натоварите прекалено много може да получите травма и да се сбогувате със зала още преди да сте започнали истинските тренировки.

  3. Да следвате нечие чуждо новогодишно решение

    Знаем как става. Вече е 31 декември и вие още не сте измислили своето новогодишно решение. Вашата приятелка е решила, че ще отслабне с 10 килограма през следваща година и вие си казвате "защо и аз да не отслабна с 10 килограма". Този подход обаче е много грешен. Тези промени са свързани с вас самите и с вашите собствени нужди. Освен това няма да сте достатъчно мотивирани, защото това изобщо не е вашето желание.

  4. Най-накрая да изпълните миналогодишното си решение

    Колко пъти сте си казвали, че ще ходите на фитнес най-малко 4 пъти седмично, ще ядете сладкиши само по празници и ще свалите поне 5 килограма? Да, само ако беше толкова лесно. Миналогодишното решение вече не е важно. Разбира се, възможно е да искате същите неща, но за тази година вие сте се променили. Направете преоценка на тези стари обещания и тогава си ги поставете като нови цели.

  5. Всяка промяна, която започва от 01 януари

    Новогодишните решения са нещо страхотно, но не е най-добрия вариант тези промени да започват от най-клишираната дата. Така ще го направите, защото знаете, че трябва, а не защото го искате. Ако не започнете осъществяването на целите си в подходящото време, ще ви отнеме много повече време и усилия да успеете. Чудите се кога да започнете? Ами в момента, в който решите какво е вашето новогодишно решение!    

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay