7 навика на хората, които никога не закъсняват

Ето какво правят точните хора

7 навика на хората, които никога не закъсняват

Закъсняването за интервюта, срещи и уговорки е не само грубо, но и може да се отрази негативно върху кариерата и взаимоотношенията ви. Ако винаги бързате и въпреки това не можете да стигате на време, вероятно е време за промяна. Прочетете, за да разберете какви са навиците на точните хора.

1. Те са реалистични

Хората, които винаги закъсняват, не могат да преценят колко време ще им отнеме да си вземат душ, да се облекат и да стигнат до дестинация. Точните хора са реалистични за своето време и често добавят още няколко минути, за да си осигурят резервно време, ако случайно се забавят. Ако искате да започнете да планирате реалистично, напишете колко време мислите, че ви отнема да направите всичко сутрин. След това, за една седмица, проследявайте колко време всъщност ви отнема, за да се приготвите, и използвайте тази нова оценка, когато планирате вашите сутрини.

2. Подготвени са за неочаквани закъснения

Този навик е свързан с този, споменат по-горе, за даване на допълнително време. Точните хора се подготвят за всякакви непредвидени забавяния, дължащи се на трафика, забравяне на нещо у дома и т.н. Ако отиват някъде, на 10 минути разстояние, те си оставят 20-25 минути, предвидени за неочаквани сценарии. По този начин често пристигат по-рано, но никога не закъсняват.

3. Нямат проблем с чакането

Тъй като обикновено пристигат по-рано, те нямат проблем с чакането няколко минути. Независимо дали проверяват мейла си, четат книга или размишляват, те се наслаждават на това време. Хората, които винаги закъсняват пък изобщо не се наслаждават на това време и предпочитат да бързат. Научете се как да изпълвате това време с нещо полезно.

4. Планират абсолютно всичко

Изключително точните хора не само се появяват на местата навреме, но също така водят високо структуриран и организиран начин на живот. Те планират своите сутрини, дни и нощи с набор от дейности и практики и се придържат към тях всеки ден. Те поддържат календарите актуализирани с нови срещи и почти никога не забравят за среща. Организирането на вещите ви може също да ви спести време- дръжте ключовете, портфейла и телефона си на определено място, така че да не се налага да ги търсите сутрин. За да станете по-точни, опитайте да добавите още структура към ежедневието си!

5. Те правят нещата предварително

Точните хора подготвят всичко предварително, защото забавянето означава стрес. Те избират какво да носят и приготвят чантите си предната вечер. Ако си носят обяд за работа, те правят и това на предишната вечер. Сутрин са съсредоточени върху точността.

6. Лягат си рано

Защо повечето хора остават до късно вечер? Вероятно защото чакат до последната минута, за да завършат задачата или проекта. Естествено, точните хора не стоят до толкова късно, защото избягват отлагането. С ранното си лягане, те спят по-добре и се събуждат, чувствайки се отпочинали.

7. Сутрешни хора са

Точните хора не натискат бутона за отлагане на алартмата - те стават, когато се предполага, че трябва да станат. Тъй като те спят по-добре, след като са се прибрали по-рано, нямат проблеми да се събудят.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay