Аз ❤ България

Да си припомним защо продължаваме да се борим тук, в България

Аз ❤ България
Най-лесно е да разказваш какво не обичаш в България. Но няма смисъл. Всички знаем каква е действителността и какво ни коства справянето с нея. Затова пък решихме да се помъчим малко повече и да погледнем от добрата страна. Да, такава има. А България не е само разруха и селяния, тя е погледът на майка ти и прегръдката на бащата ти. Тя е още куп неща, които изпълват живота със смисъл.

Първо, територията на страната предлага един чудесен климат. Нека си го признаем, имаме си цели четири сезона, които не ни тормозят с климатичните си особености. Не познаваме яростта на природата, така както я познават в много други страни далеч оттук. Лятото се оплакваме от високите температури, зимата - от ниските, но недоволството си ни е народна черта. А знаем, че винаги може да бъде и по-зле.

А като стана дума за природа, няма как да не споменем и красотите на нашата. Шумът на черноморските вълни бушува в ушите ни с повишаването на температурите, а чистият въздух на българските планини ни придърпва към себе си след всеки напрегнат ден. Освен това туризмът у нас е сравнително евтин. На къмпинг можем да изкараме максимално време с минимални средства, а за онези, които обичат да спят на меко, при по-ранна резервация почивката в хотел излиза без пари.

Нощният ни живот също не е зле, стига да знаем къде да ходим. За всеки вкус си има място. Чужденците разказват, че не са виждали друга нация, която да се забавлява толкова необуздано. Ние го правим като за последно, всяка седмица. Щом ще е за парти, пари ще се намерят. Нали само това ни остана след 48-часовата работна седмица. Вече и международни изпълнители идват да пеят тук. Дали и тяхната банкова сметка е намаляла или те намалиха стандартите си, не знаем, но пък можем само да се радваме на посещенията им.

Гордеем се и с българските таланти. Много са! Във всички сфери. Жалко е, че парите, отделени за изкуство от държавата, са недостатъчни, за да се развива то. Затова пък ние можем да ги подкрепяме като посещаваме родните пиеси, концерти, спектакли, изложби и изобщо всичко, що е дело на родния артист. Този месец ще ви припомняме всеки ден за културните събития у нас. Обещаваме!

Няма как да пренебрегнем и родовата си памет. Тук сме хора, тук сме израснали. Винаги съм се чудила на онези, които напускат родината. Не ги ли атакуват натрапчиви спомени, когато затворят очи там, където са отишли, за да преуспяват. Не им ли се пълнят със сълзи очите, когато знаят, че са оставили дом и семейство, за да се борят с живота някъде навън. Човек е там, където е сърцето му, а не където се налага да бъде тялото му, за да изкара някой лев отгоре. Моето сърце е там, където за пръв път одрасках колената си, където с години разхождах кучето си, където всяка зима се пързалях с чувал по извънградските склонове. Обичам спомените си, сигурно и емигрантите ги обичат, но вместо сладка носталгия, им носят тъга. Звучи мазохистично да избягаш от родината.

Българи, в България не е лошо. Омразата към родния дом не е градивна, а саморазрушителна. Руши вашия характер и живот. Най-лесно е да роптаем срещу мизерията и да се оставяме на самовнушението, че друг ни е виновен. Ама не. Ние сме си. Затова по-добре вместо да говорим какво има в чужбина и как живеят хората там, да насочим мислите си към тук и сега. Току виж от говорещи се превърнем в действащи.
146 8
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



9
Не е посочен 13.01.2012|15:51
и аз обичам българия
8
Не е посочен 04.01.2012|22:39
Мила Радост,тези които сме в чужбина не очакваме някоя чужда държава да вкара ред в живота ни,просто ние се събудихме рано,отворихме очи за реалноста(че изход в БГ трудно ще има),и вкарахме ред в живота си сами,но навън.А на теб и всички патриоти пожелавам да намерят начин да вкарат ред и в своя живот,в БГ :)))
7
Не е посочен 04.01.2012|11:10
хахахха, жал ми е за вас
6
Не е посочен 04.01.2012|11:08
Браво, Дес! Трябва да има повече патриоти като теб! Онези на които не им стиска да се справят само с живота вече са офейкали и очакват някоя чужда държава да вкара ред в живота им! ;)
5
Не е посочен 04.01.2012|08:44
може би статията иска да припомни на тези, които са в Бг, че тук не е толкова лошо, а не да обиди онези, които са навън
4
Не е посочен 03.01.2012|23:31
След като прочетох статиата си помислих защо пак не напиша нещо хубаво и аз за даржавата си,но като видях и коментарите на Пепи и Ивелин се сетих защо и аз си трагнах от нея."Да си припомним защо продължаваме да се борим тук, в България"за каква борба става вапрос Десита ,вие били ли сте на протес или стачка в Бьлгаря?Не сте ли виждали полицаите как бият ваздрасни хора?Как да се борим аз незнам?Мога да дам и аз хиляди примери защо не сам в Бг.Радвам се, че синовете и те си намериха своето място по света и живеят спокоино.Аз сьщо не се чувствам виновна, че живея спокоино.
3
Не е посочен 03.01.2012|22:19
И аз ще напиша две думи,съгласна съм на 100% с Ивелин,аз също живея в чужбина,излишно е да казвам какво ми е коствало да мога да си взема и семейството тук при мен,но това е защото нашата красива държава не ни е помогнала с нищо.И да ,наистина разказваме на приятели като се приберем в БГ как живеем навън,защото тук навън ,една чужда държава,ни осигурява 100 пъти по добри условия на живот,дава ни права които собсвената ни държава не ни дава,в двора на къщата ми има куп неща(ограда нямам) включително и телевизор и никой не ми го е пипнал,ако си оставя колата отключена няма да я намеря без CD,или изобщо да не намеря.И аз искам детето ми да живее спокойно,и то живее ама не в БГ.България е красива,и навън е красиво,а за почивките в БГ--та те хората нямат пари за най-елементарни неща,та какво остава за почивка.А за носталгията---охо как ме обзема ,обземе и последният път като се прибрах преди два месеца,и като видях какво е останало от хората в красивата БГ,ми мина носталгията,не попаднах на една учтива продавачка,а по инстанции като НАП ,НОИ и други подобни,само с "Дорър ден" си им виновен.Хората изнервени,ядосани,ами така е в тази Красива държава(само политиците са и грозни).И да ,от БГ ми липсват само приятелите,и не съжалявам и не се чувствам виновна че я напуснах
2
Не е посочен 03.01.2012|21:31
Обичам България и няма да я напусна никога.Обиколих Европа ,но по- красива страна не видях.Политиците навсякъде са крадливи. Трябва да оправим държавата си тук и сега!
1
Не е посочен 03.01.2012|21:06
по тъпа статия не съм чел. 1.четирите сезона не са само в България 2.при по ранни резервации се почива на всякъде долу горе за едни пари,но докато при нас може да те излъжат или оберат мургави братя в чужбина е невъзможно. 3.нощният ни живот е една чалга,побои,наркотици и секс в тоалетните,не знам кой нормален чужденец би му харесал нощния ни живот начело с травестита Азис,постоянните побои и кражби. 4.за Българските таланти съм съгласен...но защо трябва държавата да дава пари за изкуство и за таланти при положение че сме с най много университети и студенти на глава от населението,всеки е висшист а ако започне работа в чужда фирма се осира защото нищо не е научил а баща му е плащал на декана. 5.живея в чужбина и натрапчивите спомени които ме атакуват са убитият ми съсед във входа в който живеех,и на който убийците не бяха намерени,десетките наши баби които бяха изнасилени,ограбени а някой и убити,многото малки Български деца които бяха изнасилени от изверги които получиха по 3-4 години затвор.Мога да дам още хиляди причини защо напуснах България но ще дам само още една-искам синът ми да не го бият в училище и да му взимат стотинките,искам да не му дават дрога гадни цигани,искам да има къде да си играе без да го мачкат пияни и дрогирани шофьори искам да има бъдеще.и за заключение ще кажа че никой българин който живее в чужбина не мрази родината си и не роптае а търси сигурност и бъдеще за своите деца.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay