Защо пробиването на ушите на бебето не е добра идея?

Защо пробиването на ушите на бебето не е добра идея?

Според Американската академия по педиатрия родителите трябва да изчакат децата им да навършат поне 6 месеца преди да им пробият ушите. Въпреки че родителите често пренебрегват този съвет, не може да се отрече, че има доста недостатъци при пробиването на ушите на вашето бебе.

Те наистина биха могли да се наранят

Пробиването на уши, независимо от възрастта, боли. Но когато пробиете ушите на бебето си, те могат да станат червени и да станат наистина чувствителни. От решаващо значение е да се уверите, че скоро пробитите уши не се докосват. Бебетата обаче са непредсказуеми и може да се опитат да докоснат и да дръпнат обицата, което може да представлява опасност от задавяне. 

Вие взимате решението вместо детето

Въпреки че изцяло зависи от родителите дали искат да пробият ушите на бебето си или не, съществува риск детето да порасне и да не му хареса това. Добре е да оставите детето да порасне и само да реши дали иска да пробие ушите си или не. 

Това е завинаги

Въпреки че това не винаги е така, понякога пробитото ухо може да остави белег на ушната тъкан и да направи дупката постоянна. Постоянният пиърсинг може да се превърне в проблем, ако детето ви порасне и реши да се отърве от обиците. 

Може да развие инфекция

Дори когато се прави с всички предпазни мерки, пиърсингът на ухото при бебета винаги крие рискове. Ако не се третира правилно, мястото може да се инфектира. Болка, секрет и подуване могат да се появят, ако ухото не се почисти според указанията на експерта. Препоръчително е да не премахвате обиците поне 6 седмици след пробиването. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay