Изневяра ли е флиртът?

Изневяра ли е флиртът?

Добре, може би сте задържали ръката си на рамото на колега секунда повече, отколкото е необходимо. Но вие сте във връзка, така че всичко е просто безобидно флиртуване, нали? Е, така е… докато не е така.

Понякога флиртът, който в началото изглежда невинен, може да ви подхлъзне и в крайна сметка да се превърне в изневяра. Но флиртът не е изневяра, ако остане на това ниво. Флиртът е, когато умишлено искате да привлечете вниманието на някого или когато подадете сигнал, че искате да общувате с някого повече. Тези действия не означават непременно, че искате да правите секс или да станете емоционално близки с този човек. Как те се интерпретират от другите е друго нещо.

Докато смятате, че флиртът ви е просто част от вашата личност, човекът, с когото флиртувате, може да го разглежда като желание за връзка или сексуална връзка.  Това не означава, че не можете да говорите със сладкия барман, когато излизате навън с приятели. Просто знайте, че флиртът може да премине лесно линията и да се превърне в емоционална изневяра – понякога, без дори да го осъзнавате. Ето как да разберете, че сте преминали границата.

Страхувате се да кажете на партньора си за човека, с когото флиртувате. Тайните от половинката никога не са добър избор. Но е важно да се запитате дали криете флирта, защото той няма значение или защото ви е страх от реакцията на половинката ви. Вероятно сте започнали да прекрачвате границата, ако сте решили да не коментирате. Защото най-вероятно има какво да криете.

Отивате при другия човек за емоционална подкрепа и връзка. Когато започнете да търсите контакт с другия за подкрепа, а не се обръщате съм партньора си, вие сте прекрачили границата към емоционална изневяра.

Казвате му неща, които партньорът ви не знае. Ако започнете да разкривате неща за себе си, които не сте казвали на гаджето си, това е емоционална изневяра. Може би се чувствате привлечени от човека, с когото флиртувате, защото посрещнат някоя ваша нужда, която партньорът ви не може.

Флиртувате постоянно. Няма нищо срамно в това да си падате по флирта, но ако сте хронична флиртаджийка, вероятно не сте готови за вида ангажираност и интимност, които изискват дългосрочните отношения. Миналото поведение предсказва бъдещото. Понякога най-доброто, което трябва да направите, е да прекратите връзката преди партньорът ви да е хлътнал още повече по вас.

Имате шегички, които само вие разбирате. Това брои ли се за изневяра? Това говори за проблем в отношенията ви и сигнал, че флиртът се движи в по-сериозна посока. Защото така установявате кръг на интимността, който изключва други хора, като вашия партньор.

Мислите за човека, с когото флиртувате, докато сте с приятеля си. Ако тялото ви е с гаджето, а умът ви е с другия, тогава сте нагазили в опасна територия. Добре е да изпитваш привличане към друг, стига да можеш да го пребориш. Ако не можете да го преодолеете, трябва да решите какво да правите с приятеля си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay