Интересни факти, които могат да спасят живота ви някой ден

Интересни факти, които могат да спасят живота ви някой ден

Има едно правило, което трябва да се прилага във всяка екстремна ситуация: "Не изпадайте в паника!". В момента, в който животът ви е в опасност, умът ви трябва да остане бистър, за да намерите начин да излезете от ситуацията. Ще ви представим няколко факта, които трябва да запомните, защото могат да спасят живота ви някой ден:

1. Ако сте в басейн и има опасност от падане на гръм, поемете дълбоко въздух и се потопете под водата. Само нещата, които са на повърхността на водата могат да бъдат ударени от гръм, под водата елетричеството изчезва. Това е и причината, поради която рибите във водата не умират, когато има буря. 

2. Можете да оцелеете 3 минути при обилно кървене или в ледено студена вода, 3 часа на супер висока или ниска температура, 3 дни без вода и 3 седмици без храна. Винаги помнете това.

3. Дънките ви могат да бъдат превърнати в спасителен пояс. Завържете крачолите, надуйте с въздух от към талията и ги завържете и там. Така ще започнат да плуват на повърхността и можете да ги ползвате като спасителен пояс. 

4. Зелените кокосови орехи съдържат около 1 литър вода, годна за пиене. Освен това съдържа повече електролити. Черупката на ореха пък може да бъде използвана за палене на огън. 

5. Содата за хляб може да загаси огън. Дори огън от грила или фурната.

6. Бутането на заключена врата с рамо е абсолютно грешно. Освен че може да се нараните, ще намалите шансовете си за успех. Вместо с рамо, може да опитате с крак. Така ще имате и повече сила. 

7. Свиркането може да помогне да бъдете чути, когато вече не можете да викате.

8. Винаги носете огледало със себе си, когато ходите в пустинята. Може да ви помогне да подадете сигнал за помощ и увеличава шансовете ви за оцеляване с 50%. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay