Как да превъзмогнете раздяла

Как да превъзмогнете раздяла

Раздялата се чувства като внезапна смърт. В един момент преминавате от блажено щастие към загуба на партньор и приятел - привидно за миг. Как да избегнете да станете цинични, след като най-накрая сте отворили сърцето си за любовта, само за да я загубите отново? Ето пет (несъмнено трудни) стъпки, които ще ви помогнат да продължите напред.

Дайте си разрешение да скърбите

Плачете толкова и толкова често, колкото чувствате, че трябва. Потънете в тъгата си, ако трябва. Оказваме си твърде голям натиск, за да се оправим веднага след раздялата. За да се излекуваме, трябва да се отнасяме с доброта. Бъдете нежни със себе си, като си позволите да бъдете в пространството на скръбта и тъгата. Не губете емоционалната си енергия, като си казвате, че не трябва да се чувствате по този начин или че просто трябва да го преодолеете. Вместо да бързате да се обвързвате отново, отделете си малко време в грижа за себе си, колкото и клиширано да звучи. Станете най-добрата версия на себе си.

Приемете, че хората се променят и в това няма нищо нередно

Когато преживявате ужасна раздяла, е по-лесно да се ядосате, отколкото да видите по-голямата картина. Ние се крием в чувствата си на ярост, вместо да приемаме, че хората растат и се променят. Разочароващо е да установиш, че някой, когото обичаш, не се е развил по същия начин, както ти, но първата стъпка в преминаването от раздяла е да приемем, че имаме само малко контрол над бъдещето. Важно е да се разбере, че дори здравословните връзки могат да приключат. Не всички сме предназначени да бъдем един с друг и това може просто да се свежда до различните ни интереси в живота.

Почитайте това, което сте имали

Ако връзката ви е била здравословна, ценете я. Често хората се опитват да унизят бившия и да кажат, че връзката не е струвала, за да оправдаят края й. Изберете да се съсредоточите върху положителните уроци, които черпите от съкрушение, вместо да се спирате на ужасните части. Раздялата ще ви покаже колко сте издръжливи и ще ви напомни, че наистина можете да оцелеете след всичко.

Напишете си писмо

Не се колебайте да запишете всичко, което изпитвате през това време. Ще изплачете ли цялата си болка? Вероятно. Но ще бъде катарзисно преживяване да го оставите на хартия и да го пуснете. Запишете си, за да можете да си напомняте, когато е нужно, че сте невероятна и сте най-добрата версия на себе си в момента.

Простете си

Няма нищо срамно в раздялата, дори ако вие не сте тази, която я инициира. Когато се опитвате да бъдете овластена жена, отхвърлянето е единственото нещо, което може да ви събори от пиедестала ви. Това е ритник в стомаха, но не позволявайте да ви разбие. Заобиколете се с хората, които ви обичат, вместо да се поддадете на желанието за самоизолация.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay