Как да преодолеете страха от обвързване?

Обичайте без страх!

Как да преодолеете страха от обвързване?

Всеки човек желае да намери своята половинка и да има някого, на когото да разчита. Лошото е, че понякога хората ни нараняват и с времето затваряме сърцата си за потенциални връзки. Страх ни е да не бъдем наранени, изоставени, отхвърлени. Страхуваме се от самотата, но се страхуваме и от близостта, защото има едно гласче в главата ни, което ни повтаря, че нищо не е вечно и можем да се окажем отново сами във всеки един момент.

Това е така, гласчето е право - любовта е риск, но е риск, който си заслужава да поемем, защото какво ще бъдем без любов? Няма почти нищо сигурно в този живот, но едно от малкото сигурни неща е, че това красиво чувство има силата да ни направи истински щастливи. Не бива да пропиляваме шанса за щастие заради един вътрешен страх.

Днес ще ви покажем как да опитате да се справите с ужасния страх от обвързване, който пречи на толкова много хора.

Разберете какво искате
Най-важната стъпка е да осъзнаете какво искате и какво търсите. Трябва да сте наясно какви очаквания имате към потенциалния си партньор, но още по-важното е да сте наясно със себе си и с това какъв човек сте. Останете насаме със себе си, обикнете се, приемете се такива, каквито сте. Едва тогава ще имате смелостта да обикнете друг човек и да му се доверите напълно.

Как да преодолеете страха от обвързване?

Не тръгвайте с предразсъдъци
Негативното отношения и лошата нагласа са главните виновници за състоянието, в което може би се намирате. Не казваме, че трябва да сложите розовите очила и да не се интересувате от действителността, но все пак не бива да се втурвате да търсите грешки и подводни камъни в началото на всяка нова връзка. По този начин саботирате сами себе си и то без да го осъзнавате.

Как да преодолеете страха от обвързване?

Кое е най-лошото, което може да се случи?
Запитайте се какво толкова може да се случи. Да ви разбият сърцето? Да останете самотни и без любов? Всъщност шансът това да се случи граничи с нулата. Да, може да претърпите любовно разочарование, възможно е да са ви наранявали в миналото и сега страхът да е огромен, но ако не се отървете от него, никога няма да бъдете сигурни какво е можело да се случи. 

Как да преодолеете страха от обвързване?

Любовта е като прохождането - в началото е страшно и плашещо, но трябва да се отпуснем напълно, за да се изправим гордо и да крачим смело напред в живота.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay