Какво да правите сутрин за по-здравословен ден

Какво да правите сутрин за по-здравословен ден

Сутрин отлагането на алармата ни се струва добра идея, докато не станем от леглото супер изморени, забравим чантата си за фитнес и обяда в хладилника и се откажем от здравословния начин на живот. Утре сутрин опитайте тези трикове и ще имате един по-здравословен ден, без особено много усилия. 

1. Първо, вода!

Започнете деня си с чаша филтрирана вода веднага щом се събудите, за да дадете на организма си необходимата вода.

2. Разтягане

Разтягането отнема 5 минути, но ще доведе до достигане на кръвта в цялото тяло и облекчаване на напрежението. Ако всяка сутрин се разтягате, напрежението в мускулите ще изчезне завинаги. 

3. Яжте нещо, богато на хранителни вещества

Яжте плодове и зеленчуци, защото те са богати на витамини. Много малко хора получават необходимото количество витамини, така че можете да пиете и мултивитамини сутрин.

4. Не забравяйте зелените храни

Сутрин метаболизмът ви е бавен, така че трябва да го забързате. По този начин ще започнете деня с изгаряне на калории, без усилие. Зелените листни зеленчуци са чудесен източник на много антиоксидантни хранителни вещества. 

5. Или яжте закуската, която сте приготвили на предната вечер

Много по-лесно е всичко, когато в хладилника ви чака готова, вкусна закуска. На предната вечер смесете 1/2 ч. овес, 1/2 ч. кисело мляко, 2/3 ч. прясно мляко, ванилия или канела на вкус, пресни плодове, ядки, кокос и сложете тази смес в хладилника. На сутринта ще имате вкусна и полезна закуска.

6. Опитайте да не гледате в телефона

Разбира се, звучи по-лесно, отколкото е в действителност. Причината е следната: когато човек получи негативна новина сутрин, целият му ден става нещастен. Затова е по-добре да не получавате никаква информация от интернет. 

7. Планирайте тренировката си на предната вечер

Ако сте от хората, които тренират сутрин, преди работа, планирайте тренировката на предната вечер. Трябва всичко да бъде планирано, защото хаотичните тренировки не са особено ефективни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay