Могат ли мъжете и жените да бъдат "само приятели"?

Могат ли мъжете и жените да бъдат "само приятели"?

Може ли да съществува приятелство между мъж и жена? Това е един от най-често задаваните въпроси. Много филми и сериали се опитаха да ни убедят, че във всяко приятелство между мъж и жена в крайна сметка един от двамата е привлечен от другия. 

Независимо колко се опитвате да разграничавате приятелите от любовниците, хората винаги задават въпроси относно вашите приятели от противоположния пол. Но преди да започнете да спорите по тази тема, прочетете следващите редове. 

Учените разглеждат този въпрос от дълго време и изследват начина, по който телата ни реагират. Оказва се, че жените могат да се придържат към понятието "просто приятели", но при мъжете нещата не стоят по същия начин. 

Изследването е проведено в Университета в Уисконсин от професор по психология Април Bleske-Rechek за това дали една жена е привлечен от приятелите си или не.

Отговорите в изследването показват, че мъжете са склонни да бъдат по-привързани към приятелите си от женски пол, докато жените са по-малко привързани към своите приятели. Жените държат на своите приятели, просто не са прекалено привързани и не изпитват други чувства. При мъжете е по-сложно да се справят с това, че някоя жена е в приятелската зона и често започват да изпитват и други чувства към приятелките си. 

Като заключение, жените са по-малко привлечени от своите приятели от противоположния пол, докато при мъжете по-често се появяват чувства. Всъщност, много от жестовете на жената биват неправилно интерпретирани от мъжа. Така че, ако сте мили и любезни към своите приятели мъже, има голяма вероятност скоро да чуете любовна изповед. 

Доказано е, че този вид взаимоотношения  не съответстват на природата ни...

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay