Начини да бъдете по-добър човек

„Щастие е, когато това, което мислиш, какво казваш и това, което правиш, е в хармония.“ Махатма Ганди

Начини да бъдете по-добър човек

Редовно виждаме хора, които се стремят към по-голямо удовлетворение и мир в живота си. Оказва се, че да бъдеш щастлив и добър човек е трудно. Но пък не и невъзможно. Ето няколко начини да бъдете по-добър човек.

Колко често се страхувате да казвате това, което мислите, защото е твърде важно как светът ви възприема? Понякога всички сме толкова заети да се опитваме да изглеждаме добре, че забравяме кои сме всъщност. Да бъдете в съответствие с истинското ви Аз е от ключово значение да живеете щастлив живот. Без дори да го осъзнават, много от вас може би живеят нечий друг живот. Но как да го промените? Започнете често да си задавате въпроса какво наистина искате. Тогава оставете отговорите да дойдат сами при вас. Това може да се случи веднага или след време. Отговорът може да ви се представи с думи, изображения, чувство. Бъдете отворени за начините, по които може отговорът да се покаже пред вас.

Следвайте интуицията си. Думата "интуиция" значи "знание отвътре". Това е тих глас, който можем да чуем, когато временно заглушим крещенето на мислите си. Нашата интуиция ни позволява да получим достъп до мъдростта, която може би сме били напълно наясно, че сме притежавали. Интуицията може да ни покаже правилния път, когато сме на път да направим грешка.

Обичайте се. Самоненавистта и самокритиката са два от най-честите проблеми у човека. Една от причините тези чувства да са толкова разпространени е тенденцията да се съсредоточаваме и да копнеем за това, което ни липсва, вместо да сме благодарни за това, което вече имаме в изобилие. Запитвайте се всеки ден кои са трите неща, за които сте благодарни в живота си. Изказвайте искрена благодарност на поне един човек на ден. Направете положителна промяна в живота на някого.

Предизвикайте страховете си. По-голяма част от нещата, от които най-много се страхуваме, никога не се реализира. Не е рядкост да имаме много страхове – страх от провал, страх от отхвърляне, страх от загуба и несигурност. Но това, което е по-болезнено от неуспеха, несигурността, загубата и отхвърлянето, е болката от съжалението, което идва с това, че не сте живели истински. Страхът ни спира, кара ни да се поддаваме на вътрешните си демони и ни пречи да поемаме рискове. Запитайте се какво провокира страховете ви. След като идентифицирате вашите тригери, забележете къде се крие вашата съпротива. Опитайте се да използвате страха си, за да израснете като личност.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay