Простимо ли е да лъжете половинката си?

В един перфектен свят, вие и вашият партньор ще бъдете супер честни един към друг за всичко. Но в действителност и двамата вероятно пропускате да си споделите това-онова.

Простимо ли е да лъжете половинката си?

На някакво ниво – да лъжеш половинката си е нормално. Помислете – случвало ли ви се е да послъжете колко пари сте дали за новата си рокля. Може дори да се наложи понякога да лъжете, за да не нараните чувствата на партньора си. Лъжете са навсякъде около вас. Но това не означава, че те не могат да навредят. Всичко зависи от лъжата и защо е казвана тя.

Да можете да се доверите на партньора си и той на вас е от особена важност в една връзка. Доверието е основната съединителна тъкан на отношенията ви. Доверието насърчава чувството за сигурност. Без доверие отношенията не могат да се развиват по здравословен начин.

Лъженето не ви прави ужасен човек, но лъжите са в доста широк спектър. Хората лъжат в отношенията си, за да спасят себе си, за да избегнат конфликта, за да защитят егото си, за да защитят имиджа си или просто за да не наранят чувствата на партньора. Лъжата за лично облагодетелстване или скриване на информация, за манипулиране, е лъжата, която причинява вреда. Здравословните лъжи често включват премълчаване на истината, за да се защитят нечии чувства или да се помогне на някого – акцентът тук е върху добрите маниери, такта, уважението и вниманието.

Но, разбира се, създаването на навик да се лъже не е добре за връзката ви. Всъщност той може да я унищожи. Ако продължавате да казвате лъжи, независимо дали смятате, че са безобидни или не, те могат да накарат половинката ви да спре да ви вярва. Колкото повече лъжи, толкова повече разрушавате основите на връзката си.

Но не е нужно да сте прочетена книга за приятеля си. Не е нужно да му казвате всичко по всяко време. Може да не искате да говорите за неудобен момент, който някога те имали. Не дължите тази информация на никого, освен на себе си. И премълчаването й няма нищо общо с лъжата.

Как и кога да признаете лъжа? Ако сте напълно честни със себе си, може да осъзнаете, че лъжата, която сте казали, е за да защитите себе си. Докато чакате половинката ви да разбере за нея, най-добре се стегнете и кажете истината. Когато го направите, е важно да поговорите с половинката си, за да обсъдите как лъжата го е накарала да се почувства и какво можете да направите, за да подобрите връзката си. Когато доверието е разклатено, може да се възстанови с искрен разговор.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay