Първото нещо, което трябва да направите, ако партньорът ви изневери е...

Първото нещо, което трябва да направите, ако партньорът ви изневери е...

Въпреки че влюбването в някого е естествен и доста плавен процес, поддържането на романтична връзка изисква много усилия. Независимо колко щастлива и перфектна може да изглежда една двойка, всички преминават през различни етапи.

По време на една връзка, особено в началото, повечето хора са напълно влюбени един в друг. Но с течение на времето скуката, монотонността и липсата на искри могат да доведат до раздяла. Въпреки че е нормално всички двойки да преживяват възходите и паденията на една връзка, някои неприемливи действия, като изневяра, могат да доведат до болезнено прекратявне на отношенията.

При такива обстоятелства повечето хора не знаят как да реагират, ако подозират, че партньорите им им изневеряват. Но експертите имат няколко идеи за това как да се справим с неверен партньор.

Изложете своите наблюдения

Комуникацията е един от най-важните аспекти на една връзка. Здравословният начин за съобщаване на вашите нужди и желания с половинката ви може не само да ви позволи да се справяте по-лесно с конфликти, но също така може да допринесе за изграждането на по-силно и по-здраво партньорство.

Първото нещо, което трябва да направите, е да обсъдите подозренията си с партньора си. Посочете всичко, което сте забелязали, за да ви накара да се съмнявате в изневявра. Независимо дали вашият партньор ви изневерява физически или емоционално, знаците често са незабележими. Следователно те могат лесно да бъдат пропуснати. Но ако сте забелязали внезапна промяна в тяхното поведение или рутина, например, да бъдете честни с тях относно чувствата си би било най-добрият залог.

Не правете прибързани заключения

Независимо от динамиката на една връзка, да бъдете жертва на изневяра може да бъде много болезнено преживяване. След като започнете да подозирате, че вашият партньор вече не ви е верен, това може да ви тласне към състояние на съмнение в себе си. В резултат на това вашето самочувствие може да падне рязко и значително да увеличи нещастието ви. Мислите, че вашият любим човек е с някой друг, може да ви накарат да се почувствате недостойни и необичани, което в крайна сметка също може да доведе до депресия. Избягвайте да правите прибързани заключения, без да изслушате неговата страна на историята.

Оставете го да обясни

Ако подозирате, че вашият романтичен партньор ви изневерява, може да се почувствате ядосани и предадени. Нещо повече, в емоционално състояние може да не искате да им повярвате, дори ако се опитват да си признаят. Когато човек се почувства предаден, той обикновено реагира чрез недоверие или подозрение, негативни емоции, включително гняв, разочарование и чувство на неудовлетвореност и влошаване на качеството или дори прекратяване на връзката. Трябва да позволите на вашия партньор да обясни своята гледна точка, за да може да отговори на вашите притеснения. В случай, че вашият партньор не успее да предложи задоволително обяснение, тогава трябва да потърсите помощта на опитен терапевт или консултант по взаимоотношенията, който да помогне на двамата да стигнете до дъното на тези наблюдения.

Обработете случилото се

Ако след всичко това сте установили, че партньорът ви наистина ви изневерява, последната стъпка е да обработите случилото се, за да оцените щетите. Излизането от фазата на подозрение и приемането, че партньорът ви ви е изневерявал, може да бъде травматично. Но след като научите защо партньорът ви го е направил, можете да решите бъдещия курс на действие по отношение на връзката ви. Вземете решение дали да възстановите връзката или да я прекратите.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay