Раздразнителните и сприхави жени са по-умни

Раздразнителните и сприхави жени са по-умни

Ако хората около вас се оплакват, че сте прекалено кисели и раздразнителни, оставете ги да си говорят и го приемете като комплимент. Учените казват, че жените, които обикновено са в лошо настроение и са раздразнителни през повечето време, също са и по-умни, така че вече не приемайте позитивизма като нещо задължително. Вместо това, приемайте непоносимата си страна с отворени обятия. 

Защо "раздразнителен" означава "по-умен"

Обстойно проучване, проведено от учените от Университета в Нов Южен Уелс и Станфордския университет, стигна до заключението, че жените с лош темперамент обикновено са по-интелигентни. Резултатът се основава на факта, че когато жените са в лошо настроение, те не само вземат по-добри решения, но и имат по-остра памет и извличат факти и подробности от съзнанието си по-лесно. 

Когато една жена е мърмореща, тя е склонна да се фокусира и разсъждава за това, което вижда, мисли и прави в този момент. 

Темпераментните жени почти постоянно са в лошо настроение, което им позволява да обръщат повече внимание на различните области от живота си и да бъдат по-интелигентни. Когато тези жени трябва да взимат важни решения, те са хладнокръвни и не влагат емоции, което им помага да вземат възможно най-доброто решение. 

Щастливите и позитивни хора са по-импулсивни

В проучването били разгледани и позитивните хора. Учените проучили как позитивните хора вземат решения и постъпват в различни ситуации и изводът е, че позитивните хора имат предимство- те са по-креативни. 

Ако обаче позитивизмът е прекален, това може да се превърне в недостатък, тъй като тези хора взимат импулсивни решения и са небрежни понякога. В някои ситуации това може да доведе до взимане на лоши решения, които имат сериозни последствия. 

Лошият нрав е полезен, но може да бъде вреден

Освен че имат по-добри умения за анализ и преценка, раздразнителните жени имат по-добри лидерски умения, което им позволява да ръководят екип по-ефективно. Но има и минуси. 

Това безкрайно състояние на раздразнителност и негативизъм може да има негативен ефект върху хората. Може да доведе до депресия и други проблеми, така че ако сте от тази група жени- опитайте да балансирате емоциите си, за да не позволявате на лошия си темперамент да влоши качеството ви на живот. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay