Целогодишно подготвяме коледни подаръци

Пазаруването с повод и без повод олекотява бюджета ни през декември

Целогодишно подготвяме коледни подаръци

Настъпи дългоочакваният месец декември. Остават ни още съвсем малко работни дни, преди да се потопим в празничната еуфория на Коледа и Нова година, разнообразени с един-два именни дни между и след тях.

Като че ли цяла година прекарваме в очакване на няколко дати. Освен предстоящите празници, с трепет посрещаме рождените си дни, Великден и горещите летни дни, предназначени за почивка. Получава се така, че каквото и да правим, сякаш все пропускаме настоящия момент, докато погледите ни са вперени в бъдещето. Но пък и без мотивация не се живее, така че по бързата процедура оправдаваме действията си.

Да се върнем на коледните празници. Настъпването им върви ръка за ръка с преяждането, но и с традиционните подаръци. В криза или не, повечето от нас все пак намират начин да зарадват най-близките си. Пък и не е нужно всичко да идва от магазина, ако притежаваме умението ръчно да изработваме красиви артикули.

Правим голяма грешка, като оставяме подготвянето на подаръци за последния момент. Ако погледнем ситуацията от финансова гледна точка излиза, че като добавим към тези разходи и харчовете за празнуване на Коледа и Нова година, то трябва да сме истински рокфелери, ако успеем да си оставим някой лев в портмонето.

Затова, ако не от тази година, то поне от следващата можем да направим следния опит.

Отлично знаем какви са интересите на близките ни. Наясно сме, че майките ни ще се зарадват на стилна и удобна чанта, татковците - на елегантен нов колан, а половинките - на комплект хубав парфюм и дезодорант, например. Тогава защо трябва да пазаруваме всичко това в края на годината, а не месец, два по-рано?

Дрехи и аксесоари могат да бъдат купени във всеки един месец, ако не държим на специална колекция. Същото важи и за техниката, сувенирите, книгите, бижутата и много други артикули. Вместо да оставяме цялата си декемврийка заплата по магазините, можем няколко месеца по-рано да започнем да се запасяваме с първите подаръци.

fa329213-a0ed-1b93-34e1-dd59b10eb9cb

Рано пиле рано пее и има време да си обмисля идеите. Ако започнем да си отделяме средства месеци преди Коледа, ще имаме възможност да направим по-големи и по-хубави подаръци. Приятелят ви си мечтае за таблет? Ами зарадвайте го с някой от тези тук, но пестете за него от няколко заплати. Искате да прекарате празниците в чужбина? Отново нищо не ви спира, стига да не разчитате единствено на декемврийското си възнаграждение.

Не забравяйте обаче, че Коледа е празник, посветен най-вече на семейството и хората, които обичате. Затова, с подаръци или без, прекарайте го с близките си и си подарете всичко онова, което не се купува с пари. Любовта, уважението и скъпите спомени са безценните дарове, които ще останат завинаги в сърцата ви.

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



9
Не е посочен 12.12.2012|09:04
Все пак идва Коледа и имаме нямаме пари дори и в последният миг се мъчим да купим по някой подарък с цел да изнинадаме любимите си хора.
8
Не е посочен 10.12.2012|20:01
Най - важно при всички да го има коледното настроение. И веселото прекарване и настроението на близките около теб те зареждат още повече. А покупите ще се направят дори и в последния момент.
7
Не е посочен 10.12.2012|18:30
В последният момент с покупките си човек може и да спечели защото магазините гледат да не задържат стоки до следващите Новогодишни празници
6
Не е посочен 10.12.2012|14:08
добре, че са тия празници, че да преживеем по-лесно студа. мразя я тая зима!
5
Не е посочен 10.12.2012|14:05
Всички пазаруваме в последния момент, пък и си е друго да отидеш и да видиш украсените магазини,които те карат да харчиш! :D
4
Не е посочен 10.12.2012|13:57
Аз пазарувам почти в последния момент, но пък ми доставя голямо удоволствие, при всеки купен подарък се радвам така, сякаш той е за мен самата.
3
Не е посочен 10.12.2012|13:23
Е,наистина, ако започнем от февруари да купуваме коледни подаръци няма да има никой пропуснат,ама не е ли малко фанатично чак. По-скоро подаръците през декември за най-близките,украсата и всичко останало когато наближи празника. Коледа си е празник на семейството,според мен подаръци и т.н. за всеки е малко прекалено.
2
Не е посочен 10.12.2012|13:07
Уж всяка година се опитвам да се настроя, че по-рано ще пазарувам, но все остава за декември. Сега ми остават още 3 подаръка да купя. Но при мен има проблем, че имам много рожденици и именици този месец.
1
Не е посочен 10.12.2012|10:13
Наистина Коледните празници си остават като празник за цялото семейство и най близките но всеки си прави сметка по рано или по късно да подготви подаръците и изненадите които са неизбежна част от този празник.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay