6 съвета за това как да направите купуването на коледен подарък за половинката ви по-малко стресиращо

Спестете малко нерви около коледното пазаруване

6 съвета за това как да направите купуването на коледен подарък за половинката ви по-малко стресиращо

Смея да твърдя, че съм доста добра в избирането на подаръци. Наистина обичам да изненадвам хората, които обичам с подаръци, които показват колко добре ги познавам. Коледното пазаруване за партньора обаче е малко по-различно и много по-трудно.

Напълно нормално е да се чувствате притиснати при избирането на перфектния подарък. Той трябва много да му хареса, да бъде изненада, да е на нормална цена и да бъде опакован безупречно. И ако все пак на човека отсреща не му хареса подаръка, това води до разочарование и наранени чувства. Коледното пазаруване трябва да бъде забавно, а не натоварващо, затова ще ви дам няколко съвета:

  1. Подарете преживяване

    Подарете на половинката си преживяване, свързано с нещата, които харесва. Този подарък ще остави прекрасен спомен в съзнанието му, емоцията ще бъде много по-силна и освен това този вид подарък ще ви отърве от досадното обикаляне по магазините.

  2. Просто попитайте

    Да, хората обичат изненадите, но повече обичат да получават подаръци, които харесват. Аз имам голям опит с несполучливи подаръци, затова винаги питам, когато не съм сигурна. По-добре да развалите изненадата, вместо да подарите една торба с неща, които той не харесва и няма да използва.

  3. Говорете

    Случаите, в които един от двамата партньори е разочарован или се чувства неудобно, защото подаръкът, който е получил е много по-голям от този, който е подарил или обратното. По-добре поговорете с половинката си и се разберете за някакви ограничения при подаръците. По този начин няма да има разочарования, очаквания и т.н. И не забравяйте, че подаряването на подаръци не е заради самите подаръци, а заради жеста.

  4. Не мислете прекалено много

    Винаги когато обмислям и планирам прекалено много един подарък, резултатът е тотална катастрофа. Когато толкова много се стараете за един подарък очаквате доста емоционална реакция, а когато не я видите, чувството не е приятно. Хубаво е да се вълнувате за подаръците, но не прекалявайте.

  5. Помислете от какво се нуждае

    Разбирането, че на празниците трябва да се подаряват неща, които човека иска, а не такива, от които се нуждае, е абсолютно грешно. Най-важното за един подарък е той да бъде практичен и да може да се използва, в противен случай, човекът няма да усети, че притежава това нещо.

  6. Направете малко проучване

    Социалните медии могат да бъдат много полезни при избирането на подарък. Разгледайте фейсбук профила на човека, за да разберете какво харесва. Проследете публикациите, които е харесвал, страниците, които е посещавал и със сигурност ще ви изникне някоя идея.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay