7-те неписани правила на хармоничната връзка

Принципите, спазването на които ще ви гарантира безоблачни взаимоотношения

7-те неписани правила на хармоничната връзка

Да бъдете себе си несъмнено е сред най-важните предпоставки за успешна връзка, но понякога все пак се налага потискате реакциите си, особено импулсивните и необмислени такива. Иначе казано - увладейте изкуството на умерения компромис.

А как точно да се случи това ли? Спокойно, в този момент на помощ идва нашият списък със своеобразни правила, към които да се придържате, в името на безоблачни и хармонични взаимоотношения.

Спрете с нападките
Не всеки детайл се нуждае от толкова сериозно внимание. С други думи - ако например вашият човек не е сред най-организираните, то просто няма как да изисквате от него да върши винаги всичко по правилния начин (друг е въпросът, че "ваш” не е синоним на "правилен” начин). В противен случай рискувате най-много да се превърнете в майка на собствения си съпруг.

Внимавайте с "родата”
Дори и родителите на партньора ви да не са сред най-приятните за вас хора, стига разбира се да не се държат грубо и обидно с вас, се постарайте да ги приемете и да не показвате негативното си отношение.

Пазете територията си
Интимността е основна част от една връзка, затова е важно да спазвате поне известна дискретност, свързана с личните ви отношения, особено що се отнася до разговори с приятелки или пък споделяне на снимки и коментари в социалните мрежи.

7-те неписани правила на хармоничната връзка
Забравете ултиматумите
Заплахите и ултиматумите категорично нямат място в нито една връзка, която би трябвало да се основава на разбиране и взаимни компромиси (в рамките на разумното, разбира се). Затова е важно да контролирате гнева си, особено когато става въпрос за импулсивен такъв. Вместо това, когато усетите напрежение, се постарайте да изговорите нещата спокойно и най-вече - след като предварително сте ги премислили.

Не се дръжте с него като с психоаналитик
Взаимното доверие и споделянето са от изключителна важност, но и тук ключовата дума е умереност. Ако имате постоянен проблем, чието решение по никакъв начин не зависи от партньора ви, и въпреки това говорите с него само и единствено на тази тема, то в един момент той неизбежно ще започне да свързва разговора с вас с негативни емоции и усещания.

Не ровете в старата рана
Ако постоянно дълбаете в една и съща наболяла тема, то просто няма как да опишете връзката си като щастлива, а взаимоотношенията си като хармонични. Не е нужно всеки път, когато между вас възникне неразбирателство, да се връщате към негов гаф отпреди няколко години. В крайна сметка, след като продължавате да бъдете с този човек, би трябвало да сте затворили завинаги този случай.

Ударите под кръста са забранени
Никога и за нищо на света не поставяйте партньора си в уязвима и беззащитна ситуация. Иначе казано, дори и да сте в разгара на бурен спор, не изтъквайте като аргументи в своя полза негови слабости.

7-те неписани правила на хармоничната връзка
Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

19 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay