Какво да правите, след като разберете, че партньорът ви е изневерил

Какво да правите, след като разберете, че партньорът ви е изневерил
unsplash

Едно нещо, което е много трудно да се преодолее в една връзка, е изневярата. Няма значение дали сте женени от 20 години или сте заедно само от няколко месеца, изневярата боли. Разкриването, че партньорът ви е имал афера може да разтърси света ви и да бъде емоционално опустошително преживяване за вас и вашето семейство. В края на краищата, това е предателство на доверието, което може да доведе до множество други притеснения относно бъдещето и здравето ви.

Когато за първи път разберете, че партньорът ви е изневерил, е напълно разбираемо да бъдете завладени от емоции. Може да изпитате набор от чувства, след като откриете изневяра- шок, неверие, тъга и гняв може да са някои от тях (или всички наведнъж). Ако партньорът ви изневери, е трудно да разберете защо би го направил, какво сте пропуснали, как не сте го разбрали по-рано и т.н. Дайте си време. Но след като отделите това време, важно е да решите какво ще правите. 

Поемете дъх и си позволете да плачете или да крещите

Отделете време за освобождаване на емоциите, вместо да ги задържате и да оставяте гнева и негодуванието да тлеят. Твърде често хората не си дават пространство и време просто да излеят емоциите си. Така че, ако трябва да крещиш, крещи – във възглавницата, а не към партньора си. Ако имате нужда да плачете, плачете. Болезнено е, но е необходима част от началото на "лечението".

Обърнете се към доверени приятели

През този период имате нужда от вашите приятели. Обърнете се към приятел, за когото знаете, че може да ви окаже подкрепа и няма да ви осъжда. Не е необичайно приятелите да искат да се притекат да ви спасят и бързо да ви дадат съвет какво трябва да направите. Това може да бъде допълнително объркващо и всъщност може да затрудни да разберете какво е най-добро за вас. 

Опитайте се да разберете защо или как се е случила изневярата

Уверете се, че слушате и не правете предположения. Колкото и да не искате да чувате конкретните подробности, трябва да разберете защо вашият партньор е направил това, което е направил. 

Не забравяйте да оцените състоянието на ситуацията

Първият ви приоритет трябва да сте вие в този сценарий. В безопасност ли сте? Чувствате ли се комфортно да останете на същото място, където е и партньорът ви? Ако не, намерете къде да останете. Трябва първо да се погрижите за себе си. Нещата могат да станат доста нестабилни, когато се справяте с изневярата и искате да сте сигурни, че сте в стабилна среда, за да можете да продължите да се грижите за себе си и да живеете живота си.

Изследвайте се 

Ако вие и вашият партньор сте били заедно от дълго време и не сте използвали предпазни средства, което често се случва при хора, които са в дългосрочни моногамни връзки, или хора, които правят опити за бебе, важно е да проверите здравословното си състояние. Изследвайте се за ППИ и дори за бременност, така че да имате време да направите план за действие в извънредни ситуации – по-добре да сте се застраховали, отколкото да съжалявате!

Осъзнайте, че вината не е ваша

Решението е било негово, така че не бива да обвинявате себе си. Без значение каква е била ситуацията, вашият партньор е имал ангажимент към вас и вие не можете да се чувствате отговорни за това.

Оценете възможностите си

Може да е трудно да вземете окончателно решение, но започнете да полагате основата за посоката на тази връзка, ако има такава, в този момент. Независимо дали ще останете заедно или ще решите да продължите напред, на този етап трябва да се съсредоточите върху уменията си за справяне. Работете върху това, за да простите или да забравите.

Дайте си поне 24 часа, преди да вземете големи решения

Не е необходимо незабавно да се вземат големи решения, така че си дайте поне 24 часа, преди да вземете решение. Веднага след като разберем, че партньорът ни изневерява, можем да почувстваме, че трябва незабавно да вземем големи решения. Вместо да реагирате, бъдете спокойни и внимателни, доколкото е възможно.

Преоценете връзката

Трябва да направите крачка назад и да решите дали изневярата на вашия партньор е нещо, което е простимо. Ако това е нещо, за което можете да му простите, тогава ще трябва да проведете разговор за това как да продължите напред по най-добрия възможен начин. Ако не, тогава ще трябва да продължите по най-добрия възможен начин сами.

Избягвайте социалните мрежи, ако можете

Не искате да реагирате онлайн и да пишете колко много мразите партньора си. И точно обратното може да бъде също толкова лошо. Не публикувайте фалшиви щастливи снимки, за да накарате партньора си да ревнува или да прикриете, че сте добре, когато всъщност не сте.

Не се опитвайте да отмъстите на партньора си

В момента наистина изпитвате болка и искате вашият партньор да изпита същото, но не правете нищо прибързано. Няма да се почувствате по-добре, така че просто не го правете. 

Приемете случилото се

В много случаи хората отричат, че техните половинки им изневеряват. Избутването на проблема настрана няма да промени случилото се, така че да се сблъскате с проблема директно е най-добрият начин да го решите. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay