Лятна зеленчукова лазаня, без печене

Тази вегетарианска лазаня изисква нула минути във фурната и е пълна с летни съставки. Чери доматите и нарязаните тиквички бързо се приготвят в свеж сос, който съдържа пресен риган и чесън. Рикотата се разрежда с малко мляко и се слага между слоевете сварени кори за лазаня заедно със соса от домати и тиквички. Сервирайте това просто ястие топло или на стайна температура.

Необходими продукти:

10 кори за лазаня

Спрей за готвене

1 супена лъжица зехтин

2 чаши чери домати

2 средно големи тиквички

1 малка глава лук

2 скилидки чесън

1 с.л. риган

сол и черен пипер

450 грама рикота

2 с.л. прясно мляко

настърган пармезан, за сервиране

Начин на приготвяне:

Сварете корите за лазаня във вряща вода. Наредете един слой от тях в тавичка, върху хартия за печене, и напръскайте със спрей за готвене. 

Междувременно загрейте зехтина в голям тиган. Добавете доматите, тиквичките, лука и 1 чаена лъжичка сол. Гответе, като разбърквате от време на време, докато доматите се сготвят, 8 до 10 минути. Добавете чесъна и ригана. Гответе още няколко минути и овкусете със сол и черен пипер.

Разбийте рикотата, млякото и останалата 1/2 чаена лъжичка сол в средна купа.

Разрежете корите на две. Сложете по една половинка от корите в 4 чинии. Отгоре сложете 2 супени лъжици от сместа от рикота, както и 1/4 чаша доматена смес. Повторете същото още 2 пъти. Отгоре поръсете с пармезан и  още малко риган.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay