Мисер алича от Етиопия

Или иначе казано, постно ястие с леща

Мисер алича от Етиопия

Етиопската кухня изобилства от разнообразни постни ястия най-вече заради многобройните дни, в които местният вариант на християнството изисква въздържание от животинска храна. 

Необходими продукти за 6-8 порции:
500 г леща
2 големи глави червен лук, нарязан
50 мл фъстъчено олио
1 с. л. пресен джинджифил, настърган
2 скилидки чесън, ситно нарязани
4 зелени чушки, нарязани на ивици
1 люта чушка, ситно нарязана
½ ч. л. сол
 
Начин на приготвяне:
Лещата се измива и се залива с 6 ч.ч. вода. Слага се да заври, огънят се намалява и се оставя да къкри 5 мин. Отстранява се от котлона.

Олиото се загрява и в него се слага лукът. Разбърква 5-6 мин, докато омекне лукът. Добавя се към лещата заедно с останалите съставки. Всичко се слага да поври още 30 минути или докато омекне лещата.

сп. Меню

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



39
Не е посочен 30.03.2012|16:56
много постничко...и на мен не ми допада
38
Не е посочен 30.03.2012|16:55
Къде е месото?!...не е мойта манджа
37
Не е посочен 30.03.2012|16:49
а бе виждал си:) не лъжи
36
Не е посочен 30.03.2012|16:49
Кое??
35
Не е посочен 30.03.2012|16:26
А Етиопия са една от най-бедните държава в света.
34
Не е посочен 30.03.2012|16:25
Това е много гадно.
33
Не е посочен 30.03.2012|16:25
32
Не е посочен 30.03.2012|16:25
И по-добри съм виждал.
31
Не е посочен 30.03.2012|16:25
Нещо по-вкусно няма ли?
30
Не е посочен 30.03.2012|16:25
В Етиопия няма как да ядат хората.
29
Не е посочен 30.03.2012|16:08
28
Не е посочен 30.03.2012|16:07
Странно наименование, екзотично.
27
Не е посочен 30.03.2012|16:06
Наденичка само си е по-добре.
26
Не е посочен 30.03.2012|15:42
ами ще почерпиш ли :)
25
Не е посочен 30.03.2012|15:41
ммм много вкусно ми изглежда
24
Не е посочен 30.03.2012|15:20
стига с това месо пости са
23
Не е посочен 30.03.2012|15:19
ооо , че вкусно !!!! Ще го пробваммм
22
Не е посочен 30.03.2012|14:05
Абе всичкото хубаво ама да вземем да добавим и една печена наденичка към лещата никак няма да е зле.
21
Не е посочен 30.03.2012|14:04
Изглежда супер апетитно и особено както съм гладна сега бих хапнала 2-3 порцийки.
20
Не е посочен 30.03.2012|14:03
Аз много обичам да си хапвам леща, но за злощастие имам колит и всички бобени храни ми се отразяват много зле на стомаха:(((
19
Не е посочен 30.03.2012|13:25
Не са ли малко порцийките?:)
18
Не е посочен 30.03.2012|13:24
Що, нека да научим нещо и за етиопските бабини манджи;)
17
Не е посочен 30.03.2012|13:24
Нито леща, нито лук ям - това за всеки, който беше решил да ме покани на вечеря с подобно меню;))))
16
Не е посочен 30.03.2012|13:02
интересно,обичам да си хапвам леща и ме заинтригува определено
15
Не е посочен 30.03.2012|11:54
етиопска кухня.....дайте нещо българско от манджите на баба
14
Не е посочен 30.03.2012|11:41
13
Не е посочен 30.03.2012|11:39
доста екзотично :)
12
Не е посочен 30.03.2012|11:35
Фъстъчено олио?!
11
Не е посочен 30.03.2012|11:31
доста апетитно изглежда :)
10
Не е посочен 30.03.2012|11:26
мале , иска да опитам такова ястие :)
9
Не е посочен 30.03.2012|11:24
8
Не е посочен 30.03.2012|11:23
не обичам леща!
7
Не е посочен 30.03.2012|11:13
хах, и мен не би ме наяло ;)
6
Не е посочен 30.03.2012|11:12
Мисля, че доста пари ще отидат по тази рецепта
5
Не е посочен 30.03.2012|11:06
Аз имам такива :) Бях си ги харесала от едно списание и си ги намерих после ;)
4
Не е посочен 30.03.2012|11:05
Това не знам дали ще ме наяде...
3
Не е посочен 30.03.2012|11:05
искам и аз такива купички, или както се казват!
2
Не е посочен 30.03.2012|10:58
Много интересно звучи :)
1
Не е посочен 30.03.2012|10:50
леле това изглежда зверски добре!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay