Етиопската кухня изобилства от разнообразни постни ястия най-вече заради многобройните дни, в които местният вариант на християнството изисква въздържание от животинска храна.
Необходими продукти за 6-8 порции:
500 г леща
2 големи глави червен лук, нарязан
50 мл фъстъчено олио
1 с. л. пресен джинджифил, настърган
2 скилидки чесън, ситно нарязани
4 зелени чушки, нарязани на ивици
1 люта чушка, ситно нарязана
½ ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Лещата се измива и се залива с 6 ч.ч. вода. Слага се да заври, огънят се намалява и се оставя да къкри 5 мин. Отстранява се от котлона.
Олиото се загрява и в него се слага лукът. Разбърква 5-6 мин, докато омекне лукът. Добавя се към лещата заедно с останалите съставки. Всичко се слага да поври още 30 минути или докато омекне лещата.
0 | 1 |