Можем ли наистина да премахнем петно от червено вино с бяло вино?

Можем ли наистина да премахнем петно от червено вино с бяло вино?

Онзи ден за първи път чухме, че петно от червено вино върху дреха би могло да се премахне като се полее с бяло вино. Ако и вие сте гледали един от последните епизоди на "Стани богат", то няма как този въпрос да не ви е озадачил. Затова решихме да се поинтересуваме по-подробно по темата.

Въпреки че има безброй средства, за да премахване на петна от червено вино, търкането ще направи абсолютно обратното и всъщност ще запечата петното.

Но помага ли наистина бялото вино в борбата с петна от червено вино?

Освен, че можете да си пийнете, за да забравите за неприятната ситуация, имате възможност да използвате виното директно върху оцветената част от дрехата. Но как така?

Бялото вино съдържа компонент в състава си, който разрежда тъмния цвят в червеното вино. Това значително улеснява премахването на петното. Всъщност дори не остава следа.

Как се използва?

Това, което трябва да направите е да излеете малко бяло вино върху петното и внимателно да го попиете с бяла, чиста кърпа. Потупвайте без да търкате! Трябва да изперете дрехата веднага, след като се приберете!

Имаме още по-добра новина!

Тази техника е приложима не само върху дрехи. Оказва се, че бялото вино може да премахне петна и от килими и мокети. Вече няма нужда да се притеснявате за килима в хола, след като поканите гости. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay