Най-добрите етерични масла за отслабване и детокс на организма

Най-добрите етерични масла за отслабване и детокс на организма

Когато един човек иска да отслабне, той най-често прави промени в начина си на хранене и увеличава своята физическа активност. Много малко са тези, които биха заложили на етеричните масла като средство за загуба на тегло.

Тези масла обаче могат да бъдат важен инструмент в отслабването, независимо дали ги използвате като ароматерапия или чрез директен прием. Някои етерични масла имат силата да потиснат вашия апетит напълно естествено, както и да ви накарат да се отпуснете. Това не означава, обаче, че те изключват спорта и здравословното хранене.
Може да използвате маслата, като ароматизирате вашия дом или баня. Друг начин е да сложите 3-4 капки масло върху някаква тъкан или инхалер и след това да вдишвате от нея дълбоко. Две капки етерично масло в чаша вода също ще ви помогнат да отслабнете.
Най-добрите етерични масла за отслабване и детокс на организма
1. Етерично масло от грейпфрут
То има много ползи за здравето, но основният му ефект е ускоряване на метаболизма и изгаряне на мазнините. Етеричното масло от грейпфрут е богато на витамин С заедно с други важни ензими, които могат да помогнат за детоксикацията на тялото. Миризмата на това масло е достатъчна за стимулиране на отслабването, но за по-силен ефект, използвайте две капки от него в голяма чаша с вода.

2. Етерично масло от бергамот

То може да изиграе голяма роля в ароматерапията за загуба на тегло. Маслото от бергамот ви кара да се отпуснете, докато едновременно с това стимулира ендокринната ви система. Ако ядете под стрес, това етерично масло определено може да подпомогне вашите усилия да отслабнете.
3. Етерично масло от мента
То е отлично за потискане на апетита, както и ефективно средство за лечение на проблеми с храносмилането. Може да се насладите на мощния аромат на етеричното ментово масло, докато си почивате или да разредите две капки от него във вода. Изпийте течността след хранене, за да увеличите усещането си за ситост.
4. Етерично масло от лимон
То има идентични свойства като тези на етеричното масло от грейпфрут.
5. Етерично масло от канела
То е толкова ароматно, че може да бъде използвано и за готвене. Етеричното масло от канела ще ви помогне да контролирате нивата на кръвната захар, както и да подпомогнете своето храносмилане. Може да го използвате още като тоник или просто да се наслаждавате на приятния му аромат, докато почивате.
6. Етерично масло от портокал
То има силен успокояващ ефект, което се отразява добре на настроението ви и в случаи на депресия. Ако пиете по няколко капки етерично масло от портокал в чаша с вода, това може да насърчи производството на повече храносмилателни секрети.
7. Етерично масло от пачули
Чудесно за релаксация, това масло също може да действа като диуретик, ако бъде погълнато. Използвайте го, за да се отпуснете, когато се чувствате гладни и искате да избегнете изкушението на "забранените храни".
Най-добрите етерични масла за отслабване и детокс на организма

Детоксикиращи етерични масла

Етеричните масла помагат в много отношения. Те хидратират кожата, подхранват, лекуват при различни състояния и улесняват здравия сън.
Маслата помагат и за детоксикирането на тялото.
Масло от мента
Маслото от мента може да се използва както локално, така и да се пие. Изпийте няколко капки, разредени с вода. Ще ви помогне да изведете токсините директно от вътрешността на тялото. За външна употреба маслото от мента е подходящо за смесване с продуктите за баня. При редовна употреба маслото от мента спомага за извеждане на насъбралите се токсини в кожата.
Масло от розмарин
Етерично масло от розмарин помага не само за детоксикация, но и за цялостното подобряване на работата на органите и системите. То подобрява кръвообращението, храносмилането и има силни противовъзпалителни и диуретични свойства.
Някои изследвания твърдят, че маслото от розмарин дори има противоракови свойства, както и че подобрява паметта.
Етерично масло от мандарина
Извлекът от мандарина се прави най-вече от кората на плода. Едно от най-полезните му качества определено е детоксикацията.
Освен това маслото от мандарина оставя приятен аромат върху кожата, подобрява чернодробната функция, а това е най-отговорният орган за детоксикацията в тялото.
Масло от лимон
Етеричното масло от лимон има също така приятен и свеж аромат. Според изследванията, ползите от лимоновото масло включват антиракови свойства, стимулиране на имунната система, лимфната система, както и намаляване на възпалителните процеси в тялото.
Масло от пачули
Малко известна билка, пачули има редица свойства. Етеричното масло от пачули подобрява сексуалната функция и детеродните органи. Можете да си вземете вана с разтвор от пачули, което ще проникне дълбоко в кожата. Ще усетите диуретичния му ефект, с който и ще прочистите организма по-лесно.
Етерично масло от хвойна
Това масло се добива от плодовете на хвойната. То е препълнено с полезни антиоксиданти, които действат детоксикиращо и неутрализиращо спрямо свободните радикали в тялото.

Още интересна информация за етеричните масла можете да намерите в блога "Just my place" на Михаела Михайлова.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay