Най-добрите заместители на бялото брашно

Най-добрите заместители на бялото брашно

Напоследък се появяват все повече заместители на храните, които сме свикнали да консумираме. Все повече хора развиват непоносимост към глутен, лактоза и други вещества. Много хора имат проблеми с консумацията на пшенично брашно, затова се появиха много заместители на брашното. Ще ви споделим най-добрите от тях:

Тези заместители на брашното обикновено се приготвят от храни като бадеми, кокосови орехи или дори боб, които са с наподобяващи текстура и консистенция на брашното. Тези заместители на брашното внасят в диетата ни и различни хранителни вещества. Например, бадемовото брашно има повече протеини от обикновеното.

Важно е да отбележим, че заместителите на брашното не са точно същите като обикновеното брашно, затова може да се наложи малко да промените рецептите, които следвате, за да приготвяте различни ястия. 

Ето някои от най-добрите заместители на пшеничното брашно:

1. Бадемово брашно

Бадемовото брашно е източник на калций и магнезий. Заменете една чаша обикновено брашно с две чаши бадемово брашно, за да достигнете същата консистенция. 

2. Плантаново брашно

Плантана е плод, подобен на банана, който дава много плътен и силен вкус. Плюс това, този вид брашно е по-богато на устойчиво нишесте, така че ви засища за по-дълго време. Това брашно е по-гъсто и не съдържа зърна, така че може да се наложи да добавите малко сода, за да се надигне.

3. Брашно от нахут

Брашното от нахут е много богато на протеини. Също така има много фибри, така че е страхотен заместител на брашното. Това брашно е много подходящо за кюфтета, бургери и т.н. 

4. Брашно от лимец

Лимецът също е зърно, така че съдържа глутен, но в по-малки количества. Също така има по-малко от трудно смилаемите въглехидрати. Това брашно е добър вариант за хората, които нямат непоносимост към глутен, но просто го избягват. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay