Най-малкият град, който трябва да посетим!

Мелнишката красота няма граници

Пролетните лъчи вървят ръка за ръка с чистия и свеж въздух. Престъпление ще е ако поне веднъж през този прекрасен сезон, не се насладите на една зареждаща разходка из българския балкан. Страната ни определено има какво да предложи, нека го приемем с отворени обятия.

 

Най-малкият български град е едно страхотно наше предложение за почивка от шумния град. Разположен в югозападната част на Пирин, Мелник е известен и като климатичен курорт. Обявен е за град-музей и за културно-исторически резeрват. Това само може да ни говори колко задължително е посещението там.

 

Градът си има и друг символ. Мелнишкото вино е известно като любимото на Чърчил, като този факт може само да говори много за високото качество на питието.

 

Ако случайно се запътите натам, не бива да пропускате посещението на Роженския манастир. Шест километра североизточно от Мелник, той е единственият манастир, възстановен през първите векове на турското владичество, запазен и до днес.

 

За Мелник може да се говори много, но думите са нищо в сравнение с истинското преживяване. А то зависи само и единствено от вас самите!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay