Най-неприятният въпрос на интервю за работа

Сигурно бягство от неприятни въпроси

Най-неприятният въпрос на интервю за работа

Никой не обича да ходи на интервю за работа. Това са може би едни от малкото моменти в живота ни, в които се връщаме в ученическите години, когато учителката ни препитва на дъската... и не в добрия смисъл на думата.

 

И колкото много интервюта да са ни минали през ръцете, има някои въпроси, на които така и не се научаваме какво точно да отговорим.

 

Според Harvard Business Review има няколко стъпки, които трябва да предприемете, за да избегнете един от най-неприятните въпроси, задавани на интервю.

 

Както се досещате, тъй като този въпрос е най-омразен на всички, той е и доста често срещан, а именно: "Коя е най-голямата ви слабост?" Всички си имаме недостатъци, но последното място, на което искаме да ги коментираме, е по време на интервю за работа.

 

Следващия път, в който сте изправени пред интервюиращия и се потите тихичко, под натиска на предстоящия въпрос, направете следното:

 

Подгответе си отговор: да, ще ви трябва. Бъдете кратки, точни, ясни, честни, обикновени. Ако може, използвайте нещо, което не е под ваш контрол: "Най-голямата ми слабост е, че професионалната ми бизнес мрежа е концентрирана в Северна България, но аз не искам да живея там."

 

Проверете се: разкажете на приятели и колеги отговора си, за да се уверите, че звучи логично.

 

Обратен огън: по време на интервюто, отвлечете вниманието от себе си като завършите изречението си с въпрос към интервюиращия.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay