Най-скъпите плодове в света

Най-скъпите плодове в света

Докато някои хора обичат да дават парите си за неща като часовници, дреи и чанти, други предпочитат даопитват изтънчени храни. Днес ще ви покажем няколко екзотични и редки плода струват хиляди долари, но пък това е изживяване, което се случва веднъж в живота. Така че, ако искате наистина да се поглезите, опитайте тези луксозни плодове.

Бели ягоди

Най-скъпите плодове в света

Ягодите са едни от най-популярните плодове в Япония, но белите ягоди в страната са особено луксозни. Можете да платите до 10 долара за един брой.

Ябълки Sekai-Ichi

Най-скъпите плодове в света

Японските ябълки Sekai-Ichi са едни от най-големите в света и са доста деликатни на вкус. Цените за една от тези специални ябълки започват от 20 долара.

Круши с форма на Буда

Най-скъпите плодове в света

След няколко години, прекарани в опити да усъвършенства процеса, китайски фермер успява успешно да създаде круша с формата на Буда, използвайки персонализирана форма. Всеки внимателно отгледан плод е на цена от около 8 долара.

Квадратна диня

Проектирани да се поберат по-лесно в малки японските хладилници, квадратните дини струват около 100 долара всяка. Формата им също ги прави по-лесни за транспортиране.

Цитрусов плод Декопон

Най-скъпите плодове в света

Ако една мандарина стане толкова голяма, че да тежи повече от килограм, ще се сдобиете с цитрусов плод декопон. Шест пакета от тези големи оранжеви плодове ще ви струва около 80 долара.

Манго Миядзаки

Taiyo No Tamago Mango, известно още като Miyazaki Mango, е високо ценено заради съдържанието на захар и великолепния си цвят. Тези мангота са на цена между 50 и 3600 долара за брой.

Диня Денсуке

С цени, започващи от 250 долара за брой, дините Денсуке са известни с това, че са почти без семки и са невероятно сладки. Те са може би най-скъпият сорт дини в света.

Рубинено римско грозде

Най-скъпите плодове в света

Една чепка от това грозде струва някъде между 90 и 450 долара. На година се произвеждат само 24 000 грозда, което ги прави невероятно редки.

Ананас от Изгубенте градини на Хелиган

Ананасите, отглеждани в Изгубените градини на Хелиган в Корнуол, в югозападната част на Англия, се продават за около 15 000 долара всеки.


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay