Всички опитни готвачи са толкова добри в кухнята заради редица малки хитри трикове, които знаят, но често пазят само за себе си. Няма как да станете идеални готвачи за ден, но този занаят изисква не само практика и желание, но и няколко хитринки.
Триковете, които ще ви покажем днес, ще ви направят истински властелини на черпака, а съхраняването на храната и почистването след гответе ще ви се струват лесни като детска игра. Ето как!
Ако пресолите супата, сложете цял обелен картоф в нея и продължете да я готвите за още няколко минути.
Цвеклото трябва първо да бъде сготвено и сервирано и едва тогава да му се добави сол на вкус.
Почистете блендера лесно като го напълните с вода, сипете малко течен сапун и го пуснете.
Съхранете подправките си като ги подредите във форма за лед и ги направите на ледени кубчета като изсипете малко олио.
За на не излезе врящото ястие извън тенджерата, просто поставете дървена лъжица отгоре.
За да бъде вчерашната ви пица по-вкусна, трябва да я стоплите не в мирковълновата, а в тиган.
За да нарежете по-лесно топъл десерт, предварително намокрете ножа с топла вода.
Съхранявайте кашкавала в пергаментова хартия, а не в торбичка, за да бъде по-свежо за по-дълго време.
Плодовете ще издържат по-дълго, ако стоят на стайна температура, а не в хладилника.
Останалото вино също може да се налее във форма за лед и да се съхрани под формата на кубчета за някое ястие, което се приготвя с алкохол.
Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!
7 | 1 |