Няколко грешки, които допускате в стремежа си да бъдете по-здрави

Вижте кои са те

Няколко грешки, които допускате в стремежа си да бъдете по-здрави

Свалянето на килограми изглежда лесно. По-малко храна, повече тренировки и излишните килограми си отиват. Има някаква истина в това, но със сигурност не е всичко необходимо. Всъщност точно този подход води до най-често допусканите грешки при опитите за по-здравословен живот. А вие правите ли тези 5 грешки?

  1. Не се храните достатъчно

    Най-често срещания подход за сваляне на килограми е намаляването на приема на храна. Хората чуват, че в една храна определен брой калории, смятат, че ако я изядат ще качат например 500г. и решават просто да не я ядат. За съжаление, организмът не работи точно по този начин. Вашето тяло е твърде сложно, за да мислите, че нещата се случват по този прост начин. Ако не приемате достатъчно храна, тялото започва да опитва да пести колкото може повече енергия. Метаболизмът се забавя, мускулната маса изчезва, а мазнините си остават същите, дори понякога се увеличават.

  2. Ядете прекалено много

    Консумирането на прекалено много калории е главната причина за затлъстяването на хората. Проблемът съществува от дълго време и не може да бъде отстранен, защото повечето хора не осъзнават какво значи "прекалено много калории". Много диетолози препоръчват преброяване на калориите всеки ден, но изследванията показват, че на етикетите не пише реалните стойности и има разлики с около 20%. Ако броите калориите и се доверявате на етикетите има реална опасност да останете недохранени или да преядете.

  3. Тренирате прекалено много

    Може да ви звучи странно, но това е една от най-често допусканите грешки в опитите за отслабване и за водене на по-здравословен живот. Хората си мислят, че колкото повече се натоварват, толкова по-здравословен живот водят. Тренировката е вид стрес и ако има и други стресови фактори в живота ви, силно вероятно е тялото ви да не издържи.

  4. Дехидратирате се

    Първото нещо, което трябва да направите, ако искате да отслабнете, е да проследите приема си на вода. Хората, които поддържат организма си добре хидратиран, са единици. Хидратацията е трудна, защото тялото ви не ви изпраща сигнали, когато има нужда от вода. Когато вече се чувствате жадни, това означава, че сте сериозно дехидратирани. Не можете да разчитате жаждата да диктува хидратацията на тялото. Ако сте дехидратирани, тялото изгаря много по-малко калории, защото това забавя метаболизма.

  5. Не се доверявайте на паметта си

    Опитайте се да си спомните какво сте обядвали миналата седмица във вторник. Не можете, нали. Вашата липса на спомени прави отслабването много по-трудно. За да има ефект от всичко, което правите, първо записвайте всичко, което възнамерявате за направите, а след това запишете и резултатите. Така ще имате черно на бяло какво сте свършили и какво не. 

    Ако сте осъзнали, че и вие допускате тези грешки, не се обвинявайте. Повечето хора ги допускат. Просто дайте всичко от себе си да спрете да ги допускате и ще забележите положителни резултати.  

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay