Няколко неща, които правя в неделя и променят всичките ми сутрини

Няколко прости неща

Няколко неща, които правя в неделя и променят всичките ми сутрини

Всяка сутрин през седмицата минаваше по следния начин: Вече бях стресирана в мига, в който се събуждах, а времето, което прекарвах под душа беше запълнено с мисли за всички задачи, които имам за седмицата. Паниката продължаваше, докато се приготвях, както и когато пристигна в офиса си. Но след като започнах да правя едно много просто нещо в неделните дни, останалата част от работната седмица се промени драстично. В края на всеки уикенд сядам и планирам седмицата си на лист хартия, така че съм готова, когато дойде понеделник.

Звучи като нещо съвсем нормално, нали? Така е, но когато това нещо се превърна в навик и в неразделна част от неделния ден, всичко се промени. Аз съм голям почитател на списъците и записването на всяко нещо, защото по този начин хората са по-организирани. Преди обаче си правех списъците ден за ден. Вече отделям по около 20 минути в неделя, за да разпределя графика си, да запиша всички срещи, тренировки, сметки за плащане. Винаги съм твърдяла, че записването на задълженията на лист хартия върши по-добра работа от създаването на напомняния на телефона. Когато виждате всички задачи и планове пред вас, шансът да забравите нещо е минимален.

Чрез този мой нов навик, сутрините ми през седмицата са свободни, за да се приготвя спокойно за деня и никакви задачи и задължения не минават през ума ми. Също така душовете ми се превърнаха в релаксиращ ритуал сутрин, а не в напрегнато премисляне на всички задачи. Като цяло се чувствам много по-спокойна от преди, когато вляза в офиса. Ключът към успеха е да правите това всяка неделя, без изключения, за да направите живота си по-лесен през следващите дни. Повярвайте ми, работи и променя живота!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay