Пай от пиле

Вместо с ябълки, с пиле

Пай от пиле

Макар, когато чуем думичката "пай", първата ни асоциация да е за нещо сладко, то с тази рецепта ще ви докажем, че паят може да бъде също толкова  вкусен и когато не е под формата на десерт.

Продукти:


4 кафени чаши прясно мляко, 6 яйца, 300 г замразен грах, 150 г пилешко филе, 2 червени чушки, 150 г консервирани гъби, 1 глава кромид лук, 3 бр. филии, 2 супени лъжици олио, 1 чаена лъжица къри, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

Нарежете хляба на кубчета и запечете за 10 мин. в предварително загрята на 150 градуса фурна. В тенджера сложете нарязания на ситно лук, изчистените от семките и нарязани на ивици чушки и малко вода. Покрийте с капак и оставете да  ври на умерена температура 6-7 мин., като от време на време разбърквате. Добавете граха. Когато сместа отново се сгорещи, прибавете нарязаното на хапки пилешко филе, отцедените и нарязани на ивици гъби и кърито. Оставете сместа да се задуши 2-3 мин. Свалете от котлона и оставете да се охлади. Добавете хлебните кубчета и разбъркайте. Изсипете в намазана с олиото тава и поръсете със солта.

Разбийте добре млякото и яйцата и залейте сместа. Покрийте с кухненско фолио. Печете 20 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна. Махнете фолиото. Оставете да се пече още около 25 мин., докато при набождане с нож острието излезе сухо.

 

10 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay