Вероятно се чудите как голям, пухкав хляб се превръща в бисквитки. Тези сладки са по-прост вариант на класическото панетоне, тъй като то се приготвя малко по-трудно. Вкусовете на класическото панетоне присъстват и в бисквитките, така че са доста добър вариант.
Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
1 ч.ч. масло
100 грама захар
2 жълтъка
330 грама брашно
щипка сол
2 с.л. прясно мляко
1/2 ч.л. портокалов екстракт
3 с.л. филирани бадеми
3 с.л. портокалови корички
3 с.л. сушен касис
3 с.л. сушени кайсии
3 с.л. шоколадови копчета
250 грама бял шоколад
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото и захарта с миксер. Трябва да се получи лека и пухкава смес.
Намалете скоростта на миксера и добавете жълтъците един по един. Добавете брашното и солта и разбъркайте на ниска скорост.
Добавете млякото и портокаловия екстракт. Разбъркайте и добавете бадемите, портокаловата кора, касиса, кайсиите и шоколадовите копчета.
Сложете готовото тесто в найлоново фолио и охладете за около 1 час.
Разточете тестото и изрежете кръгчета с помощта на чаша.
Наредете ги в тава, върху хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути.
Разтопете белия шоколад и потопете всяка бисквитка до половината в разтопения шоколад.
Поръсете с портокалови корички и сушени кайсии, както и с още малко филирани бадеми.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |