Панини е традиционен италиански сандвич, който се приготвя с така наречения "селски хляб". Между две филийки хляб се слагат различни продукти, като сирене, колбаси, месо и т.н. В по-модерните рецепти се използват също чабати, фокачи и други видове хляб. След това сандвичите се запичат. Рецептата, която ви предлагаме, е за панини с пилешко месо, сирене и броколи. Това е комбинация, която повечето хора обичат, така че вероятно това ястие ще допадне на всички вкъщи.
Ето как да приготвите вкусни панини с броколи и пилешко:
Необходими продукти:
- 4 филийки тънък, селски хляб
- 2 с.л. масло
- сирене Чедър, нарязано на дебели филийки
- 1 ч. броколи
- 1 брой пилешки гърди, нарязани на тънко
Начин на приготвяне:
Наредете филийките хляб върху дъска за рязане и ги намажете с масло.
Загрейте тиган с незалепващо покритие. Сложете хляба с маслото надолу, а отгоре сложете нарязания на филии чедър.
Междувременно запържете пилешкото месо в друг тиган, до златисто.
Бланширайте броколите във вряща вода и ги натрошете на по-ситни парчета.
Сложете малко пилешко месо и малко броколи върху две от филийките. Затворете сандвичите и ги обърнете, за да се запекат и от другата страна.
Разрежете садвичите на две и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |