Паниран боб за секунди

Паниран боб за секунди

Все повече разширяваме своя кулинарен кръгозор, благодарение на конкурса "Българска национална кухня” на Kulinar.bg. Четем и експериментираме всекидневно! Ето какво традиционно ястие си харесахме този път: Паниран боб.

Необходими продукти

1 ч.л. сол
3 с.л. оцет
200 мл олио
1 ч.ч. бира
5 стръка копър
5 скилидки чесън
1 белтък
2 с.л. брашно
200 гр. едър боб

Начин на приготвяне

Сварете боба.

Разредете брашното с бирата и оставете да набъбне.

Разбийте белтъка на пяна с 2 щипки сол и го добавете към брашното.

Сипете част от боба в панировката и с малка лъжичка го прехвърлете в предварително загрято олио.

Изпържете, докато порозовее.

Сложете в подходяща чиния и поръсете със счукан чесън, оцет и копър.

Ако пък вие имате собствени идеи, свързани с това или друго ястие от традиционната българска кухня, споделето ги в конкурса на Kulinar.bg. Защо ли? Може да спечелите уникални награди!

Още рецепти от Kulinar.bg с боб:

Боб в гърне по сръбски

Пикантен смилянски боб

Пълнени сушени чушки с боб

9 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



24
Не е посочен 02.02.2013|11:39
Пробвам рецептата без да се замислям.
23
Не е посочен 01.02.2013|23:41
В момента им чета рецептата по телефона и ми го приготвят,дано го направят вкусен както се описвате всички.
22
Не е посочен 01.02.2013|17:37
Не е сложно за изпълнение това пане и ще го пробвам.
21
Не е посочен 01.02.2013|14:55
Бобът е много хранителен, особено на салата, защото не си е пуснал в водата, която сте изхвърлили повечето хубави неща.
20
Не е посочен 01.02.2013|13:57
Голямо мезе е това,особено ако бобът е по-едричък!!!Пробвайте го,няма да съжалявате!
19
Не е посочен 01.02.2013|13:22
Пипкава работа си е това, ако човек тръгне да панира бобче по бобче, за това може и да се направи като голяма палачинка.
18
Не е посочен 01.02.2013|11:53
Правила съм този боб пане и става много вкусно мезе;
17
Не е посочен 01.02.2013|11:44
Непременно го пробвай, страшно вкусно мезенце е. На мен много ми харесва.
16
Не е посочен 01.02.2013|09:09
Нещо тази рецепта не ми допада. Пържен боб- бляк, само се убиват полезните съставкил
15
Не е посочен 01.02.2013|07:55
За тази цел е добре варивата да се изкисват от предната вечер, както и да не се прекалява с количествата.
14
Не е посочен 31.01.2013|21:20
Ще опитам защото ми изглежда вкусен така поднесен бобът.
13
Не е посочен 31.01.2013|18:07
По малко трябва да се яде от този специалитет защото си е натоварване за стомаха.
12
Не е посочен 31.01.2013|16:02
и аз така си мисля! освен,че е много пипкава работа,определено ще е и много лоша за стомаха! :)
11
Не е посочен 31.01.2013|15:53
това изглежда много болезнено за стомаха!
10
Не е посочен 31.01.2013|15:38
е всичко бях виждала,ама паниран боб досега не бях чувала! :)
9
Не е посочен 31.01.2013|14:47
Недей за вечеря, по-добре през уикенда го направи, защото можеш да минираш района през нощта и да не мобе да се спи до теб, особено ако имаш приятелка.
8
Не е посочен 31.01.2013|14:37
Голяма вкусотия е това, но наистина си е доста пипкаво, а и калорично. Лично аз не си го позволявам честичко.
7
Не е посочен 31.01.2013|14:33
Това ще е включено в менюто за довечера.
6
Не е посочен 31.01.2013|12:43
Много добре се получава панират пълнен смилянски боб. Пипкава рецепта, ама пък много вкусна - бобчетата се режат от едната страна и се слагат тънки резнчета кисела краставичка, кашкавал или шунка. След това се панират едно по едно. Страшна вкуснотия!
5
Не е посочен 31.01.2013|12:28
Че той наистина много лесно се приготвя този бобец! Евала за рецептата - от това ще стане едно страхотно предястие и мезе за бирата или за червеното вино, ако и някоя мръвка покрай боба.
4
Не е посочен 31.01.2013|12:12
Тази рецепта ми допада и ще я пробвам задължително!Не съм яла до сега, но ще пробвам.
3
Не е посочен 31.01.2013|11:56
Предполагам, че няма да съжаляваш след като го опиташ!Аз го обожавам,особено със сос от майонеза, чесън и копър е едно голямо бижу!
2
Не е посочен 31.01.2013|11:08
Не съм пробвал вкусът на паниран боб и ми се иска да го опитам.
1
Не е посочен 31.01.2013|10:49
Обожавам паниран смилянски боб, като панировката я правя от бира, яйце, брашно и подправки по избор. Много добре се получава, но си е доста трудоемка работа.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay