Все повече разширяваме своя кулинарен кръгозор, благодарение на конкурса "Българска национална кухня” на Kulinar.bg. Четем и експериментираме всекидневно! Ето какво традиционно ястие си харесахме този път: Паниран боб.
Необходими продукти
1 ч.л. сол
3 с.л. оцет
200 мл олио
1 ч.ч. бира
5 стръка копър
5 скилидки чесън
1 белтък
2 с.л. брашно
200 гр. едър боб
Начин на приготвяне
Сварете боба.
Разредете брашното с бирата и оставете да набъбне.
Разбийте белтъка на пяна с 2 щипки сол и го добавете към брашното.
Сипете част от боба в панировката и с малка лъжичка го прехвърлете в предварително загрято олио.
Изпържете, докато порозовее.
Сложете в подходяща чиния и поръсете със счукан чесън, оцет и копър.
Ако пък вие имате собствени идеи, свързани с това или друго ястие от традиционната българска кухня, споделето ги в конкурса на Kulinar.bg. Защо ли? Може да спечелите уникални награди!
Още рецепти от Kulinar.bg с боб:
Боб в гърне по сръбски
Пикантен смилянски боб
Пълнени сушени чушки с боб
9 | 1 |