Печена скумрия с боб

Печена скумрия с боб

Ако си спомняте с умиление за някогашното качество на рибните консерви "Закуска", тази рецепта със сигурност ще ви допадне. Ако ли пък не - съвсем спокойно ще се превърне в едно от любимите ви ястия.

Необходими продукти за 4 порции
4 филета от скумрия
1 консерва сварен боб
2 с. л. олио
1 стрък праз или 1 глава лук, нарязани на ситно
2 кисели краставички
1 ч. л. девесил
100 г домати от консерва
1 с. л. доматено пюре
сол и пипер на вкус
 
Начин на приготвяне
1. Рибата се посолява, поръсва се с пипер и се подрежда в тавичка с кожата надолу.

2. В мазнината се слага празът, разбърква се около минута, добавят се бобът, краставичките, девесилът, доматите и доматеното пюре. Подправя се със сол на вкус.

3. Бобената смес се изсипва върху рибните филета и всичко се запича за 20 минути на 200˚С.

сп. Меню

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 21.06.2012|11:02
Класика! Баба ми прави по подобен начин прави консерва от скумрия.
4
Не е посочен 20.06.2012|12:45
как ми се дояде рибка!!!!
3
Не е посочен 20.06.2012|11:07
на мен не ми вдъхва доверие!
2
Не е посочен 19.06.2012|16:43
Като едно време.
1
Не е посочен 19.06.2012|14:32
мале , колко вкусно :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay