Как да се справите с разходите преди първия учебен ден?

Вижте какво ще трябва да купите на детето си, ако му предстои да прекрачи прага на класната стая

Как да се справите с разходите преди първия учебен ден?

Лятната ваканция за учениците е към своя край. И родители, и деца трескаво се подготвят за новата учебна година. Докато малчуганите с досада чакат началото на дните, изпълнени с ангажименти, техните майки и бащи са изправени пред друго предизвикателство.

Инвестицията, която е необходимо да се направи преди 15 септември, се отразява негативно на семейния бюджет и често е предшествана от сериозни лишения в името на неотложното спестяване. Лошото е обаче, че тъкмо летният сезон е съпроводен от други разходи и е почти невъзможно да бъдат заделени някакви средства.

Нека видим обаче кои са нещата от първа необходимост, които всеки ученик трябва да притежава преди да прекрачи прага на класната стая наесен. Ако и на вас през септември ви предстои да изпратите детето си на училище, ще трябва да му купите...

Раница
Този атрибут е от изключително значение, защото тъкмо на него се пада честта да пренася всички необходими за учебния процес пособия от дома до школото и обратно. Цените на раниците варират според нейните характеристики - тя може да бъде малка или по-голяма, с твърд или мек гръб, с картинки или едноцветна, с много джобове или само с един голям джоб с преграда, с колела или без…

На пазара се предлага огромно разнообразие от модели, които отговарят на нуждите на децата от различни възрасти.

Учебници
В България учебниците за деца до 4 клас включително са безплатни, но за горните класове представляват сериозна инвестиция. Дори да се спрете на такива втора употреба, сумата отново не е за подценяване. Все пак малчуганите изучават по над 10 предмета, за всеки от които са нужни учебници и различни видове помагала.

Разходът за учебници включва и всички учебни помагала, на които учителите са се спрели. Тяхната стойност също е висока, а и в повечето случаи те са предвидени за попълване от ученика, тоест трябва да се купят чисто нови екземпляри.

Тетрадки
Всеки учител изисква по неговия предмет ученикът да има отделна тетрадка. Не са редки случаите да са необходими дори по две тетрадки за дисциплина - една за работа в клас и една за домашни. Оказва се, че са необходими доста на брой тетрадки, особено ако се взима количество за цяла година напред. Цената им зависи от вида на кориците, на хартията, на броя страници…

Аксесоари
На всеки ученик са необходими и някои дреболии, в които обаче отново трябва да се инвестира. Сред тях са несесер, химикалки, моливи и флумастери, подвързии, етикети, комплект за рисуване, чертожни инструменти и други помощни пособия.

Дрехи
Това е една от най-сериозните причини за разход преди началото на всяка учебна година. Някои училища в страната вече въведоха униформи, които обаче се поемат от родителите. Често те са точно определен вид и трябва да се закупят от точно определено място, тоест не може да се търси по-евтина алтернатива.

Ако школото няма дрескод, още по-зле - децата толкова бързо растат, че вероятно ще им трябват купища нови дрехи за предстоящия сезон, защото нищо миналогодишно не им става.

За повечето домакинства единственият начин да се набавят всички необходими ученически пособия е да се изтегли кредит. Именно по случай новата учебна година Пощенска банка пускат нов продукт, който има за цел максимално да улесни родителите.

Новият "Експресен потребителски кредит" дава възможност на клиентите да се възползват от приоритетно разглеждане на искането им за потребителски кредит и неговото усвояване в рамките на 3 работни часа. Но как се случва всичко?

Ако желаете да се възползвате от тази услуга, трябва да подадете искане за кредит. Пощенска банка се ангажира в рамките на 2 работни часа след това да одобри, отхвърли искането или да потърси допълнителна информация от клиента. В случай че вашето искане е одобрено, ще имате възможност да сключите договор за потребителски кредит и да го усвоите само за 1 работен час!

За да спести още от вашето време, Пощенска банка е въвела и SMS известяване, благодарение на което ще бъдете информирани за наличието на становище.

Експресният кредит се предлага в лева, с опция "Флекси", предоставяща възможност за гъвкаво погасяване. Може да се възползвате и от застраховка "Защита на плащанията", която осигурява покритие на месечните вноски при непредвидени обстоятелства и събития като безработица, нетрудоспособност и др.

Може да получите допълнителна информация за "Експресен потребителски кредит" от Центъра за обслужване на клиенти на денонощен телефон 0700 18 555 и във всеки един клон на Пощенска банка.

1 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay