Необходими продукти:
400 гр. Паста
400 гр. Зелен фасул, нарязан на ситно
1 чаша орехи
1 чаша зеленчуков бульон
1 връзка стръка магданоз
1 връзка кориандър
1 ч.л. лимонова кора
2 с.л. пресен лимонов сок
1 скилидка чесън
Сол и пипер
1 с.л. зехтин
1 жълта и 1 червена чушка, нарязана на ситно
Начин на приготвяне:
Гответе пастата спрямо показанията на пакета. Добавете към нея и зеленият фасул 2 минути преди пастата да е готова. Запазете една чаша от водата, в която е вряла пастата, след което ги отцедете.
Междувременно в блендер пюрирайте орехите, зеленчуковия бульон, магданозът, кориандърът, лимоновата кора и чесъна. Прибавете сол и черен пипер до гладкост.
Загрейте малко зехтин в по-голям тиган. Прибавете чушките, гответе ги 3-4 минути, докато омекнат. Добавете отцедената паста, зеления фасул и ореховия сос, както и запазената вода от пастата. Гответе за около 10 минути.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |