Печена паста с чедър и карамелизиран лук

Ще бъдете възхитени от това ястие, тъй като се приготвя изключително лесно и бързо, а има толкова богат вкус, сякаш е готвено в продължение на часове. Благодарение на сиренето има разкошен сос, който се допълва от карамелизиран лук, чушки и чесън. Сосът се смесва с паста фусили и още сирене, след което цялото ястие се пече във фурната, докато се разтопи отвътре и стане хрупкаво отгоре. Резултатът е наистина перфектно ястие, което има невероятен вкус и страхотна текстура.

Ето как да приготвите печена паста с чедър и карамелизиран лук: 

Необходими продукти: 

4 с.л. масло

4 малки глави лук

3 скилидки чесън

400 грама паста фусили

2 с.л. брашно

сол и черен пипер

3 ч. прясно мляко

1 ч.л. дижонска горчица

300 грама чедър

1 печена червена чушка

2 с.л. пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте 2 с.л. масло в дълбок тиган. Нарежете лука на ситно, добавете щипка сол и го запържете за около 20 минути. Лукът трябва да се карамелизира и да стане кафяв на цвят. Добавете накълцания чесън и гответе още няколко минути. Прехвърлете тази смес в чиния и оставете настрана. 

Междувременно сварете пастата в подсолена вода за около 10 минути.

Добавете останалите 2 с.л. масло в тигана. Добавете и брашното. Гответе около 1 минута, след което постепенно добавете млякото. Време е да добавите горчицата, както и малко сол и черен пипер. 

Оставете млякото леко да се сгъсти, след което добавете 200 грама от настъргания чедър. Оставете на котлона, докато сиренето се разтопи, след което добавете нарязаната червена чушка, магданоза, карамелизирания лук и сварената паста.

Прехврълете сместа в намазнена тавичка, поръсете с останалия чедър и печете около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay