Подобряване на здравето в началото на есента с Панчакарма

Повишава увереността, вътрешния мир и благосъстоянието

Подобряване на здравето в началото на есента с Панчакарма

Преходът от лятото към есента предизвиква огромна промяна в климатичните условия. След края на лятото и дългите дни почивка повечето хора имат нужда да направят нещо за тялото и духа си. Древната индийска практика Аюрведа предлага изпитан начин за това – най-мощната детоксикираща програма Панчакарма.

Естествена система от терапевтични процедури за прочистване на тъканите от токсини, отваряне на фините канали и ревитализация на тялото и ума, Панчакарма повишава увереността, вътрешния мир и благосъстоянието. Засилва имунната система, намалява зависимостта към лекарства и забавя стареенето. Води до дълбока релаксация и чувство на удовлетвореност.

В България тази есен Галерия за масажи Рудраакша провежда за седми път програмата Панчакарма с участието на уважавани индийски специалисти в хотел "Грийн лайф – Банско". Ръководители на настоящия екип са д-р Виджай Шийл Упадхиай и Димитър Попов, управител на Галерия за масаж Рудраакша. Програмите се провеждат традиционно два пъти годишно – пролет и есен, с препоръчителна продължителност между 10 и 14 дни.

Подобряване на здравето в началото на есента с Панчакарма

Панчакарма включва всекидневна медитация, процедури, масажи и терапии според програмата - Абянга, Марма, Нася и Карна-Пурана, Басти терапии, Матра Басти, Нетратарпана, Пижичил, Пинда-сведа, Удвартана, Широдара – Широбянга, Сведана, консултации с Аюрведа доктор (Вайдия), Фито бъчва, лекция на тема Аюрведа – природосъобразен начин на живот – храна, движение, мисли. За закуска, обяд и вечеря се използва сатвична храна – сатвичната диета включва консумация на чисти храни които водят до истинско здраве.

За правилното и аюрведично изпълнение на процедурите се грижи съвместен екип от индийски и български специалисти. Те имат богат опит в източните масажи и терапии, в оздравителните, пречистващи и детоксикиращи програми, възстановяването и поддържането на добро здравословно благосъстояние.

Подобряване на здравето в началото на есента с Панчакарма

Менюто за програмата е съставено от аюрведичен лекар и се изпълнява по автентична методика. По време на програмата всеки получава съвети за специална индивидуална диета. В нея е включено китчари - ястие с ориз и зелена леща, което е не само хранително и лесно смилаемо, но и детоксикиращо. Избягват се студени напитки и храни, млечни продукти, месо, кофеин и рафинирана захар преди, по време и след Панчакарма.

Панчакарма е продължителен процес, който не свършва след приключване на програмата. Физическите, умствените, емоционалните и духовните ефекти могат да се усещат седмици и месеци след терапията. Важно е съзнателното провеждане на процедурите и отбелязването на позитивния резултат.

Подобряване на здравето в началото на есента с Панчакарма

За допълнителна информация:
Агенция ПРИМА
Серхио Давила
Тел.: 0899 98 98 66
e-mail: sergio@agencyprima.com

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay