Предлагаме ви да опитате тази бърза, лесна и вкусна американска закуска с крем от тиква, киноа и рикота, която е без глутен. Ще са ви необходими около 10 минути да подготвите съставките и 15 минути, за да я приготвите.
Необходими продукти:
2 ч.ч. неподсладено ванилово мляко от бадеми
2 пръчки канела
щипка сол
1 ч.ч сурови семена киноа
3/4 ч.ч пюре от тиква, от консерва (не пълнеж за пай)
2 с.л. кленов сироп
За рикотата:
1/4 ч.ч сирене рикота
1 ванилия
1 ч.л. кленов сироп
Начин на приготвяне:
За да направите рикотата: В малък блендер смесете сиренето рикота с останалите съставки, докато не се разбъркат добре. След това поставете сместа в купа и оставете в хладилника.
За останалата част от закуската ще ви е необходимо да изсипете киноа в купа с вода и да почистите с ръце семената, докато водата не стане мътна. След, което можете да преминете с подготовката на останалите продукти.
Смесете бадемовото мляко с канелата и щипката сол в голяма купа и я оставете да заври.
След което намалете температурата и извадете киноа семената от водата.Смесете ги и варете отново, докато семената не попият крема, около 15 минути.
След като сме готови с тази част можем да добави и тиквеното пюре и кленовия сироп.
Добавете орехи, сурови или печени според вашия вкус и се насладете на закуската си.
2 | 0 |