Палачинките не са това, което са. Или поне не и в Германия, където любимото на всички хапване придобива качествено нова и различна форма. И, понеже сме сигурни, че вече изгаряте от нетърпение да узнаете как да си приготвите традиционната немска вкусотия, която виждате на снимката, няма да ви държим в напрежение излишно. Ето я и рецептата.
Необгодими са ви:
2 яйца
½ ч.ч. прясно мляко
½ ч.ч. брашно
щипка индийско орехче
щипка сол
2 с.л. масло
2 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Сложете огнеупорен тиган във фурната и я включете да загрява на 250 градуса.
В купа разбийте яйцата до побеляване. Добавете млякото и разбъркайте.
Малко по малко добавяйте брашното, индийското орехче и солта. Не спирайте да разбивате.
Извадете тигана от фурната и намалете градусите до 220.
Разтопете маслото в горещия тиган. Изсипете цялата смес в тигана и го върнете във фурната.
Печете, докато палачинката стане пухкава и леко златиста, около 12 минути.
След като се изпече, поръсете с пудра захар.
Още вкусни и нетипични рецепти може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
6 | 0 |