Помага ли наистина подстригването на връхчетата за по-бърз растеж на косата

Помага ли наистина подстригването на връхчетата за по-бърз растеж на косата

Когато се опитваме да накараме косата си да расте по-бързо, на практика сме готови да опитаме почти всичко, за да ускорим процеса. От масажи на скалпа и ампули до домашно приготвени маски за коса с кокосово масли и авокадо - няма нешо, което да не сме пробвали. Един метод, който се появява отново и отново, е доброто старо подрязване на връхчетата. Но наистина ли то ускорява растежа на косата?

Това е въпрос, който вероятно сте си задавали многократно. За съжаление, отговорът е не. Би било твърде лесно, нали? Но редовното подстригване все пак е от решаващо значение за растежа на косата.

Помага ли наистина подстригването на връхчетата за по-бърз растеж на косата

Специалисти обясняват, че тъй като косата расте от нашия скалп, подрязването на увредените краища няма пряко въздействие върху растежа. Въпреки това, подстригването на косата я прави по-здрава като цяло, защото спира нацъфтелите краища да се разделят по дължината по косъма. Накъсването може да доведе до отслабване и начупване на косата ви, което забавя растежа ѝ. Здравето на скалпа и космените фоликули всъщност са най-важният фактор за здравия растеж.

Както споменахме, редовното подстригване е от решаващо значение за вида и дължината на косата. Редовното подстригване помага косата ви да не се накъсва толкова много, което спомага за растежа ѝ.

Една от най-големите пречки пред отглеждането на дълга коса са накъсаните краища и увреждането. Когато чакате твърде дълго между подстригванията, косата се начупва и накъсва все повече, което налага да отрежете повече дължина при следващата ви среща с фризьора.

Помага ли наистина подстригването на връхчетата за по-бърз растеж на косата

Колко често трябва да се подстригваме? Фризьорите съветват, че най-оптималният вариант е да освежавате косата си на всеки 6 седмици или месец и половина.

Как да стимулираме растежа на косата си? Грижата за скалпа е ключът към стимулиране на растежа на косата. Масажите на главата и четките за масажиране на скалпа подобряват притока на кръв към космените фоликули. Използването на правилните продукти за грижа за косата е много важно; уверете се, че нанасяте продукти, предназначени да укрепват и поддържат здрава коса и избягвайте всякакви увреждащи химикали като парабени, сулфати, силикони и т.н., които могат да отслабят косата с течение на времето и да възпрепятстват нейния растеж.

Помага ли наистина подстригването на връхчетата за по-бърз растеж на косата

Натрупването върху скалпа може да попречи на растежа на косата, така че можете да изпробвате метода на двойното измиване, за да премахнете мъртвите кожни клетки, омазняването и всякакви натрупвания от продуктите.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay