Ето защо трябва да ядем яйца

Вижте кои са полезните им свойства

Ето защо трябва да ядем яйца

Яйцата са едни от най-хранителните продукти, които съществуват на земята. Освен, че са вкусни и много полезни, те участват в приготвянето на много от нещата, които консумираме ежедневно. Във всяко яйце се съдържат всички вещества, които са необходими за изграждане на един нов организъм. foodpanda подбра най- полезните свойства на този продукт и защо трябва да присъства на масата ни редовно.

Яйцето ни държи сити много по-дълго отколкото зърнените култури или хляба. Белтъчините и мазнините помагат да се поддържат енергийните нива на тялото.

Яйцата са едно от най- добрите средства за отслабване. Проучвания показват, че хора, които ядат яйца за закуска са по- склонни да губят тегло по- бързо. Един от най- богатите източници на протеини, което означава, че яйцата съдържат всички незаменими аминокиселини, които трябва да получаваме ежедневно. Те са евтин и масов продукт. В сравнение с другите високо протеинови храни като червеното месо, яйцата са евтин продукт, който присъства във всеки хладилник.

Помагат за развитието на мозъка и паметта. Благодарение на съставката холин, функциите на мозъка и паметта стават по- добри, както и подобряването на бдителността. Яйцата предпазват зрението. Антиоксидантите и зексина, които присъстват в яйцето, помагат при увреждания на очите и излагането ни ултравиолетови лъчи.

Източник: БГНЕС
Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay