Ето кои са предимствата на чая от лайка

Ето кои са предимствата на чая от лайка

Лайката има звездна репутация на лечебно растение и с основателна причина. Красивото цвете може лесно да бъде открито в Азия, Европа, Австралия и Северна Америка и цъфти през ранните летни месеци. Чаят от лайка съдържа хамазулен, ароматно химично съединение, което притежава противовъзпалителни, аналгетични и спазмолитични свойства. Независимо дали сте преуморени или страдате от настинка, чаят от вълшебното растение ще ви накара да се почувствате значително по-добре. Топлата напитка от лайка е популярна в цял свят, тъй като има и значителни ползи за кожата. Ползите от чая са в изобилие.

Подобрява съня и лекува безсънието. Чаят от лайка отпуска нервите и успокоява нервната система, следователно ви помага да спите по-добре. Най-добре е да се консумира преди сън. Подсилва и имунитета. Много проучвания показват, че чаят от лайка не само ще ви избави от болестта, но и ще работи като превантивна мярка. Той се бори с вредните бактерии и има способността да засили имунната ви система.

Страдате от ужасна настинка? Тук се крие едно от най-важните предимства на чая от лайка. Изпийте една чаша и изчакайте да видите неговата магия. Можете също така да вдишвате парите от чая, за да облекчите назалната конгестия, хремата и болката в гърлото.

Чаят намалява мускулните спазми и менструалната болка. Чаят има обезболяващи и спазмолитични свойства. Той отпуска матката и намалява производството на простагландини, хормоноподобни вещества, които причиняват възпаление и болка. Намалява и тъмните кръгове под очите. Никога не изхвърляйте торбичките с чай от лайка, след като ги използвате, и вместо това ги съхранете в хладилника. Можете да поставите изстудените торбички върху очите, особено след като направите очен масаж, за да изсветлите драстично зоната на очите и да намалите подпухналостта.

Успокоява болката в стомаха. Чаят от лайка е оценен като храносмилателен релаксант и се използва за лечение на различни стомашно-чревни смущения, включително метеоризъм, лошо храносмилане, диария, анорексия, гадене и повръщане. Лекува порязвания, рани и други състояния на кожата, като екзема и псориазис. Знаете ли, че чаят от лайка е бил използван от римляните, гърците и египтяните за лечение на рани и насърчаване на заздравяването?

Намалява стреса. Днешният натоварен и хаотичен свят ни кара да се чувстваме все по-разтревожени и стресирани. Чаят е нежен релаксант и действа като ефективно естествено успокоително средство, като така намалява стреса. Отпиването на глътка от чая може да направи чудеса и за кожата ви. Може да се ползва като естествено избелващо средство.

Намалява акнето. Чаят от лайка може да помогне да приключите вашата война с проблемната кожа, ако се използва локално. Чаят ускорява регенерацията на клетките и тъканите, помага за стягане на порите и забавя процеса на стареене. Лекува и слънчево изгаряне. Вредните ултравиолетови лъчи на слънцето могат да причинят различни проблеми на кожата ви. Можете да сварите чая, да го изстудите старателно, да накиснете кърпа в него и след това да я нанесете върху изгореното от слънце място. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay