Защо трябва да ядете мазнини, ако искате да отслабнете

Защо трябва да ядете мазнини, ако искате да отслабнете

Стъпката, която трябва да направите, за да свалите килограми, намалите риска от сърдечно-съдови заболявания и да се чувствате по-добре, е просто да добавите мазнини в менюто си. Разбира се, нямаме предвид да започнете да ядете само пържено, а да добавите в менюто си "добрите" мазнини: мононенаситени мазнини и полиненаситени мазнини, които включват Омега-3 и Омега-6 мастни киселини. 

Защо добрите мазнини са полезни за вас? Ненаситените мазнини съдържат антиоксиданти, борещи се срещу болести и е доказано, че помагат да се намалят нивата на лошия холестерол, за да се намали рискът от сърдечни заболявания. Освен това, омега-6 и омега-3 мастни киселини са важни за поддържането на много от нашите телесни функции, като нашата имунна система и сърцето, в най-добрата форма. Ако се опитвате да свалите килограми, това е още една важна причина да започнете да консумирате добри мазнини: мононенаситените мазнини помагат да изгорите мазнините в корема.

Също така, консумацията на наситени мазнини може да не е толкова вредна, колкото предполагате. Скорошни проучвания показват, че наситените мазнини в храни като мляко, сирене и месо може да не са толкова вредни, колкото се предполагаше, след като анализът не установи връзка между високо наситена мазнина и повишен риск от сърдечни заболявания. 

Това означава, че яденето на повече мазнини не е лошо нещо, стига да се прави умерено. Не забравяйте, че мазнините, независимо дали са добри или лоши, са все още с високо съдържание на калории, така че не забравяйте да имате това предвид, когато планирате вашата диета; настоящите указания за диетата предполагат, че за 2000-калорична диета дневният прием на мазнини, включително здравословните мазнини, не трябва да надвишава 65 грама. 

Вижте таблицата:

Защо трябва да ядете мазнини, ако искате да отслабнете

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay