Един от най-разгорещените дебати в кухнята е дали трябва да охлаждате маслото. Някои хора се хващат за мисълта да оставят маслото на плота, докато други се кълнат, че нищо не е по-лошо от студено, твърдо масло от хладилника. Това е разбираем въпрос с още по-сложен отговор. Краткият отговор? Няма проблем да го държим извън хладилника, но има някои условия.
Тъй като маслото е млечен продукт, той е предимно мазнини, което означава, че е по-малко податливо на бактерии. Осоленото масло е още по-малко склонно към растеж на бактериите, отколкото несоленото масло, поради съдържанието му на натрий, така че срокът на годност на двата вида масло е малко по-различен. Когато става въпрос за оставяне на маслото извън хладилника, първото важно правило е, че трябва да се съхранява в кутия за масло или подобен херметически затворен съд. Ако маслото е изложено на въздух, то се разваля много по-бързо. След подходящо запечатване в съда след всяка употреба соленото масло, което се намира в глинен съд, ще издържи около две седмици. Ако температурата в кухнята ви достигне над 21 ° , най-добре е да го охладите възможно най-бързо. Но несоленото масло е най-добре да остане в хладилника по всяко време.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 1 |