Драконовите плодове, известни още като питая, са увеличили популярността си, благодарение на модата със смутитата. Но какво точно представляват? Овалните плодове с леко зелени шипове изглеждат като яйце от митично създание, но всъщност са плодовете на кактус, който вирее в Америка. Под ярката кора е бял или розов плод, с черни семки. Въпреки шокиращите цветове, драконовите плодове имат скучен вкус. Много приличат на вкус и текстура на плодове киви.
Ако видите някой от тези диви драконови плодове в магазина или близкия пазар, не се страхувайте да го вземете. Приготвянето му за закуска не може да бъде по-лесно. Въпреки, че плътната розова кожа изглежда трудна за сваляне, просто отрежете дръжките и кореновите краища и разрежете плода наполовина на дължина, за да разкриете плодовете. Отлепете кожата с пръсти, след това я отрежете и я нарежете на парченца.
Ето и една рецепта за смути с драконов плод:
1/4 Драконов плод
1 1/2 банан
2 тънки филийки джинджифил
1 синя слива
1 жълта слива
4-5 сини боровинки
1 | 0 |