Свикнали сме до болка с класическата великденска салата с марули и репички. Тази година имаме желание да разчупим трапезата с нещо също толкова вкусно и пролетно. Ще ви представим салата, която съдържа червени картофи и би била перфектна гарнитура към агнешкото печено за празника.
Необходими продукти:
1 кг червени картофи, нарязани на кубчета
Бял винен оцет
8 големи твърдо сварени яйца, нарязани
6 репички, тънко нарязани
1/2 чаша смлян лук
1 чаша мътеница или
1/2 чаша майонеза
2 с.л. горчица
Копър
Сол
Черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете картофите за 10-15 минути или докато омекнат. Отцедете. Веднага след това ги поръсете с 3 супени лъжици оцет и ги оставете да се охадят.
Поставете картофите в голяма купа. Добавете яйцата, репичките и лука. В малка купа смесете мътеницата, майонезата, горчицата, лука, копъра, солта, черния пипер и останалия оцет. Изсипете върху картофената смес и внимателно разбъркайте.
Съхранявайте в хладилник, докато се охлади.
0 | 0 |