Проучване показва, че спането с вашия домашен любимец е полезно за вас

Проучване показва, че спането с вашия домашен любимец е полезно за вас

Според проучването, има 2 вида собственици на домашни любимци. Първите смятат, че споделянето на легло с пухкав приятел не е здравословно и може да наруши качеството на съня. Докато останалите 41% не се интересуват от тези твърдения и спят спокойно с домашния си любимец точно до тях. Кой е прав? Нека се потопим в този въпрос и да разгледаме някои ползи, за които може да не знаете.

Ето какви ползи за вас има спането с домашния ви любимец:

1. Облекчава хроничната болка

За хората с хронична болка, сънят може да бъде голям проблем. Но това канадско проучване има добра новина: спането с домашен любимец може да помогне на хората с хронична болка да спят по-добре.
Собствениците на домашни любимци подкрепят тази идея. 

2. Осигурява сигурност

Някои хора предпочитат да имат домашни любимци в леглата си, защото това ги кара да се чувстват по-сигурни и в безопасност по време на дългите нощи. Те са сигурни, че техният домашен любимец ще ги събуди, ако има някакъв проблем. В хода на това проучване 41% от респондентите го потвърдиха. Сигурността е едно от чувствата, които помагат на човек да забрави за своите притеснения и да спи по-добре.

3. Помагат ни да се отпуснем

Същото изследване предполага, че домашните любимци ни правят по-спокойни. И е много трудно да не се съгласим с това заключение. Никакво напрежение няма шанс срещу топлината и любовта,  с които ни даряват животните. 

4. Помага ни да забравим самотата

Има и някои предимства и за самотните хора. Те отбелязват, че домашните любимци им дават необходимата им подкрепа и им помагат да забравят, че в живота им все още няма човек, който да е до тях. 

5. Стараят се никога да не спим прекалено много

Домашните любимци имат своя собствена рутина, към която се придържат (за разлика от хората). И има силни факти, които твърдят, че фиксираното време за събуждане е много полезно за нашето здраве. Така че, ако им позволите да спят с вас, няма начин да спите повече от нужното. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay