Крем супите са изключително вкусни и много подходящи за студените есенни дни. Когато в тях има и парченца месо, стават още по-хранителни и полезни.
Тази пуешка крем супа съдържа целина, моркови, люти чушки, гъби шийтаке и парченца пуешко месо. Приготвя се с бульон, за да бъде още по-вкусна и ароматна.
За да стане "крем", може да се сгъсти по няколко начина. Единият вариант е да добавите течна сметана за готвене, която ще направи супата кремообразна. Друг вариант е да сгъстите супата с брашно и масло, което ще я направи значително по-гъста.
Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
5 с.л. зехтин
250 грама гъби шийтаке
2 люти чушки
500 грама пуешки гърди
9 ч. вода
1 глава лук
2 стръка целина
1 морков
10 скилидки чесън
250 грама бейби картофи
2 ч.л. мащерка
1/2 ч. масло
1/2 ч. брашно
2 ч. сметана за готвене
сос Уорчестър, за сервиране, по желание
Начин на приготвяне:
Загрейте 3 с.л. зехтин в голяма тенджера. Добавете нарязаните гъби и люти чушки и запържете за няколко минути. Подправете със сол и черен пипер и прехвърлете в купа.
В същата тенджера загрейте останалия зехтин. Запържете пуешкото месо за няколко минути, след което добавете водата, лука, морковите, целината и чесъна.
Сложете капака и оставете да ври около 1 час.
След 1 час прехвърлете пуешкото месо върху дъска за рязане и оставете леко да се охлади. Добавете картофите в тенджерата и гответе, като разбърквате от време на време, докато омекнат, 25 до 30 минути.
Накъсайте месото на дребни парченца, след което добавете гъбите, пуешкото месо и мащерката към бульона. Накрая подправете със сол и черен пипер.
Разтопете маслото на среден огън. Добавете брашното и разбийте, за да се разтвори. Гответе 1 до 2 минути.
Добавете към супата на слаба струйка, като разбърквате непрестанно, за да не се образуват бучки. Добавете и сметаната и гответе още 2-3 минути.
Разпределете супата в купички. Сервирайте със сос Уорчестър.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |