Пълнените гърби са едно от любимите ни предястия на празничната трапеза, а и не само. Класиката е ясна - ароматни гъби с пълнеж от кашкавал и масло. Но днес ще ви покажем как да разчупите обичайната плънка и да ѝ придадете характер. Гостите ви гарантирано ще си оближат пръстите!
Необходими продукти:
500 г среден размер гъби
2 супени лъжици масло
2 скилидки чесън, смлени
1/4 ч.ч. галета
1/4 ч.ч. прясно настърган пармезан, плюс още за заливка
100 г крема сирене
2 супени лъжици прясно нарязан магданоз, плюс още за гарнитура
Една супена лъжица прясно нарязана мащерка
Сол
Прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете тава за печене с мазнина. Отстранете дръжките на гъбите и ги нарежете на едро. Поставете шапките на гъбите върху тава за печене. В тиган на среден огън разтопете маслото. Добавете нарязаните стъбла на гъбите и гответе, докато по-голямата част от влагата изчезне за около 5 минути. Добавете чесъна и гответе за около минута, след това добавете галета и оставете да се запече леко за 3 минути. Подправете със сол и черен пипер. Отстранете от котлона и оставете леко да се охлади.
В голяма купа комбинирайте гъбената смес с пармезан, крема сирене, магданоз и мащерка. Подправете със сол и черен пипер. Напълнете шапките на гъбите с пълнежа и поръсете с още пармезан. Печете, докато гъбите омекнат и станат златисти или около 20 минути. Гарнирайте с магданоз при сервиране.
Приятен апетит!
1 | 0 |